Aftenposten

Kim Larsen (72) er død

-

MARI MJAALAND KJERSTI NIPEN Den danske musikeren ble 72 år gammel. Kim Larsens offisielle Facebook-side bekrefter dødsfallet. De skrev at Kim Larsen sovnet stille inn i går morges etter lengre tids sykdom.

Etterlater seg seks barn Den folkekjaer­e sangeren var omgitt av sin kone og sine seks barn da han døde. Kim Larsens impresario, Jørn Jeppesen, skriver på hjemmeside­n at bisettelse­n vil foregå helt privat.

Folkekjaer Kim Larsen var kjent som en folkekjaer musiker og låtskriver både i Danmark og langt utenfor landets grenser. Ikke minst hadde Larsen et stort publikum i Norge.

Gasolin’ Han var vokalist og gitarist i Gasolin’, kjent som en av de viktigste rockegrupp­ene i Danmark. Gasolin’ slo gjennom i 1971, og ga ut en rekke plater med stor suksess. Gruppen ble oppløst i 1978. Kim Larsen har også gitt ut en rekke soloalbum, og dannet i 1995 gruppen Kim Larsen & Kjukken.

Tidligere i år kom han med et nytt soloalbum, det første på fem år.

«Svaert sjarmerend­e» – Han er en av Skandinavi­as aller største artister gjennom tidene. Musikalsk, tekstmessi­g – og politisk, skrev musikkanme­lder Geir Rakvaag i Dagsavisen i sommer, i forkant av musikerens siste norgesturn­é. Han beskrev Gasolin som et «svaert sjarmerend­e stykke dansk motkultur».

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway