Aftenposten

Rydder opp etter kaos

- EIRIK HUSØY

Beboerne har sett seg lei på fyll, urinering på lekeplasse­r og stoffmisbr­uk på Sørenga.

Det har vaert en turbulent tid for både besøkende og beboere på Sørenga. Først ble gangbroen over Bispevika stengt av sikkerhets­årsaker, men folk brydde seg lite og rev ned sperringen­e for å slippe å gå hele omveien rundt.

Så lekket titusener liter olje fra Sporveiens anlegg på Ryen ut i Alnaelva og rant ut i Oslofjorde­n rett ved Sørenga. Det førte til at sjøbadet ble stengt av i tre dager forrige uke – midt i en hetebølge som førte til den varmeste mai på over 100 år.

Men trolig var det noen av beboerne som syntes at det var litt godt med litt mindre folk en periode.

Disse tiltakene blir iverksatt

På en god sommerdag kan det vaere over 30.000 personer innom Sørenga. I forrige uke gikk beboerne ut og uttrykte fortvilels­e over manglende kontroll i området. Nå tas det grep for å ordne opp.

Fredag var det et møte mellom representa­nter for beboerne på Sørenga, politiet og kommunen, sistnevnte represente­rt både ved byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg Nguyen, og Bymiljøeta­ten.

Her er tiltakene, ifølge representa­nt for styrene på Sørenga, Marita Hagerup Vogt.

På et møte mellom beboere, politi og kommune i forrige uke ble det vedtatt mer vakthold og generelt ryddigere forhold på Sørenga.

Fire vektere på oppdrag fra Bymiljøeta­ten som går der daglig. Ved behov kan de gå hele døgnet.

Bedre samarbeid mellom politi og vektere.

Flere søppelpunk­ter og hyppigere tømming.

Ukentlig rengjøring av bassenget for funksjonsh­emmede frem til annen løsning kommer.

Sikkerhets­vurdering av gangbroen med tanke på hva den tåler av belastning.

Vurdering av muligheter for å utbedre sanitaerfo­rhold på kort og lang sikt.

Skal skaffe penger

– Det var bra å få til et sånt møte og få høre om utfordring­ene som har kommet med det fine vaeret. Det var viktig for oss å høre fra beboerne selv hvordan det hadde vaert og forslag til hvordan det kan bli bedre, sier byråd Lan Marie Nguyen Berg.

Berg opplevde møtet som konstrukti­vt. Det er foreløpig ikke blitt avtalt noen nye møter med beboerne.

– Det vi ser på nå, er flere bevilgning­er i revidert budsjett for å kunne dekke inn behovet for Sørenga. Budsjettet er overlevert til bystyret, men vi må sørge for å få på plass nok penger til å drifte Sørenga etter behovet som har oppstått.

Dialog med politiet viktig

Både byråden og beboer Marita Hagerup Vogt på Sørenga peker på at det er viktig at det nå er opprettet dialog mellom politiet og kommunen når det kommer til orden og vakthold.

– Det viktigste er at det nå er opprettet dialog mellom kommunen og politiet. Det setter vi kjempestor pris på. Vi forstår at noen ting kan falle mellom to stoler av og til, så dialogen er veldig viktig, sier Vogt. Hun represente­rer styrene og foreningen Barna på Sørenga.

Vogt er fornøyd med at møtet kommunen og politiet kom på plass så fort.

– Og så var det flott at det allerede var iverksatt tiltak før møtet, blant annet når det gjelder vakthold og renhold. Det er mye som er gjort som er kjempebra, men det er fortsatt en del ting som må på plass.

Vis hensyn!

Byråd Berg oppfordrer besøkende til å vise hensyn når de er på Sørenga.

– Det er kjempeflot­t av vi har fått oss en så fin og populaer badeplass, men folk må huske på at det bor folk her og vise hensyn, avslutter byråd Berg.

I slutten av mai kunne Berg fortelle at handicapba­ssenget, som for tredje år på rad grodde igjen, skulle stenges. Deretter reiste Jesper Eeg reiste fra Tønsberg for å rense bassenget. Nå skal det altså likevel holdes åpent i sommer.

 ?? FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX ?? Det kan bli folksomt på Sørenga på varme dager. Over 30.000 kan vaere innom i løpet av en dag.
FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX Det kan bli folksomt på Sørenga på varme dager. Over 30.000 kan vaere innom i løpet av en dag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway