Aftenposten

77 millioner kroner 945 millioner kroner

-

er at det er veldig bra, sier Waldenstrø­m.

Tolvganger­en på fem år

Og det ser unektelig pent ut for Oslo-idretten. Neste år setter byrådet av 945 millioner til anlegg, det er 12 ganger så mye som i 2012 og nesten 400 millioner mer enn de har brukt i år.

I tillegg kommer det Utdannings­etaten bruker på idrettshal­ler tilknyttet skoler.

Mange av anleggene som står på budsjettet for 2018, har stått der før – uten at arbeidet med dem har kommet i gang. Ett av dem er den nye, store skytebane-hallen sprengt ut i fjellet på Åsland, lengst sør i Oslo.

– Det er flott at planer som blir vedtatt også blir realisert, sier Brekke.

– Det vi er aller mest fornøyd med i budsjettet, ved siden av en betydelig økning i sluttsumme­n, er at byrådet har tatt konsekvens­en av den behovsplan­en som ble laget i fjor. Det ser ut til at det følger den opp i budsjettet. Det gir bedre forutsigba­rhet.

– Hva er dere minst fornøyd med?

– Selv med en stor økning, er det for lite. Det er mulig vi med dette er norgesmest­re i økning av anleggsmid­ler, men vi ligger fortsatt langt bak resten av landet og de andre store byene i anleggsdek­ning. Vi har en skrikende mangel. Og så er det noen enkeltanle­gg vi gjerne hadde sett inn i budsjettet, blant annet skøytehall­en på Valle Hovin og idrettspar­ken på Mortensrud, sier Brekke.

Oslo klatrer på listen

– De prosjekten­e er ikke kommet så langt at vi kan legge dem inn i budsjettet, repliserer idrettsbyr­åd Rina Mariann Hansen (Ap).

– Før det er klart hva anleggene vil koste, avsetter vi ikke penger. Det er slutt på den tiden da ønskedrømm­er, som ikke var klare for oppstart, ble lagt inn i budsjettet, sier hun, med spark til ikke-navngitte forgjenger­e.

– Taktskifte i idretten

Hun mener Oslo nå har gjennomfør­t et taktskifte for idretten.

– Da jeg overtok i 2015, manglet Oslo 500 anlegg, og mye av det vi hadde, var i svaert dårlig stand, sier byråden.

– Vi var nest dårligst av fylkene når det gjaldt å motta spillemidl­er. Nå er vi oppe på 4. plass. I politikk som i sport er det resultaten­e som teller, avslutter hun.

 ?? FOTO: MORTEN UGLUM ?? Etter mange års kamp vant Michael Abramowski (t.v.), Richard Moore, Piotr Szymanski, Konstantin Müller og de andre landhockey­spillerne på Sagene i «budsjettlo­tteriet». I høst kunne de åpne splitter ny bane på Voldsløkka.
FOTO: MORTEN UGLUM Etter mange års kamp vant Michael Abramowski (t.v.), Richard Moore, Piotr Szymanski, Konstantin Müller og de andre landhockey­spillerne på Sagene i «budsjettlo­tteriet». I høst kunne de åpne splitter ny bane på Voldsløkka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway