Aftenposten

Jeg savner god lesbisk representa­sjon på norsk TV

-

Som ung, norsk skeiv jente er jeg utrolig glad for at det blir laget TV-serier som Skam og Jaevla homo, men jeg savner god lesbisk representa­sjon på norsk TV. Å vaere homofil og lesbisk er ikke det samme. Hetsen og fordommene jeg møter, er annerledes enn hva en homofil gutt er utsatt for. Jeg skriver dette innlegget anonymt fordi mange i den nye klassen min ikke vet om legningen min.

Jeg er spesielt skuffet over TV-serien Skam fordi jeg trodde de ville introduser­e en lesbisk karakter. Allerede i traileren til sesong én snakker Eva om at hun kysser jenter. I sesong to kliner Vilde og Eva to ganger, og flere ganger fleipes det om at Noora er lesbisk. I de forskjelli­ge Skam-gruppene på Facebook var det også en populaer teori om at Vilde var lesbisk.

Even, Isak og Eskild har helt sikkert hjulpet mange, men som en 16 år gammel norsk lesbisk jente, relaterte jeg meg mye mer til Vilde. I den første sesongen sa hun for eksempel at ingenting gjorde henne kåt, før hun gjorde en 180-grader da hun sa at hun ble kåt av å kysse Eva. Vilde har også sagt at «ingenting er galt med å vaere lesbisk» mens alle jentene sto og lo av henne.

Jeg mener at Skams representa­sjon av skeive gutter ikke bør veie opp for at de flere ganger gjorde narr av jenter som liker jenter. Skam burde etter min mening hatt en lesbisk hovedperso­n.

 ?? NTB SCANPIX
FOTO: TERJE BENDIKSBY, ?? Skam burde hatt en lesbisk hovedperso­n, skriver debattante­n.
NTB SCANPIX FOTO: TERJE BENDIKSBY, Skam burde hatt en lesbisk hovedperso­n, skriver debattante­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway