Aftenposten

Åpner for dialog med opposisjon­en

-

kjemper for dialog og at jeg aksepterer dette nye fremstøtet, sa Maduro.

Maduro har utpekt sin forgjenger Hugo Chávez’ tidligere visepresid­ent Jorge Rodriguez som sin representa­nt i de planlagte samtalene.

Rodriguez drar til Den dominikans­ke republikk «i løpet av noen få timer», sa Maduro.

Krever handling

Opposisjon­en sender en delegasjon til Den dominikans­ke republikk, som onsdag skal holde et sonderings­møte med Medina. Opposisjon­en understrek­er at det ikke er snakk om start på formelle samtaler.

– Tiden for symbolske utspill er over. For å delta i oppriktige forhandlin­ger krever vi umiddelbar handling som viser reell vilje til å løse landets problemer og som ikke er et forsøk på å hale ut tiden, heter det i uttalelser fra opposisjon­skoalisjon­en MUD. MUD represente­rer 18 partier fra et bredt politisk spekter.

Det foreligger ikke noe tidsskjema for de planlagte samtalene.

Støttes av FN

FNs generalsek­retaer António Guterres sier han fullt ut støtter en ny runde med samtaler.

– Generalsek­retaeren oppfordrer de politiske aktørene i Venezuela til å gripe denne muligheten og forplikte seg til å løse landets utfordring­er ved megling og fredelige midler, sier Guterres.

I oktober i fjor tilrettela Vatikanet og De søramerika­nske lands union samtaler som endte med at opposisjon­en forlot forhandlin­gsbordet. Begrunnels­en var at regjeringe­n ikke hadde fullt opp løfter om å forplikte seg til et tidsskjema for valg og løslatelse av politiske fanger.

Den politiske krisen har økt i takt med landets voksende økonomiske krise, utløst av fallende oljeinntek­ter. Det er mangel på matvarer og medisiner, og opposisjon­en krever Maduros avgang.

Frankrikes president Emmanuel Macron sa i slutten av august at Maduro har skapt et diktatur. I juli stemplet USA Maduro som diktator. (NTB)

 ??  ??
 ?? FOTO: REUTERS, NTB SCANPIX ?? USA har stemplet Nicolás Maduro som diktator. Nå sier Maduro at han vil snakke med opposisjon­en.
FOTO: REUTERS, NTB SCANPIX USA har stemplet Nicolás Maduro som diktator. Nå sier Maduro at han vil snakke med opposisjon­en.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway