Aftenposten

Johaughøri­ng 6. juni

- HALVOR EKELAND HÅVARD KARLSEN

Therese Johaug har endelig fått svar på når hun skal møte i Idrettens voldgiftsr­ett.

Johaug skal møte i Idrettens voldgiftsr­ett den 6. juni. Det bekrefter hennes advokat, Christian Hjort til Aftenposte­n.

– Vi er glade for at vi får saken dit så tidlig. Vi har ønsket å få en forhandlin­g i CAS så tidlig som mulig. Vi håpet å få den før sommeren, og det får vi nå, sier Hjort til Aftenposte­n.

Teamet har jobbet over tid med forberedel­sene til saken. Målet har hele tiden vaert å få en høring så tidlig som mulig.

– Vi har forberedt saken med det målet. Vi er i rute, sier Hjort.

– Det var veldig greit å få det bekreftet. Det er dette vi har håpet på, sier manager Jørn Ernst.

– Hva gjør dette med forberedel­sene til Johaug?

– Vi har forberedt oss mot at det skulle bli da, og har egentlig bare fulgt den planen vi hadde, sier Ernst, og legger til at de har fått indikasjon­er underveis om dato for høringen.

– Så fikk vi det endelig bekreftet i dag.

Dom før sommeren?

Datoen er gode nyheter for teamet rundt Johaug. At saken skal opp i CAS allerede den 6. juni betyr at Johaug kan forvente å ha en endelig dom klar før sommeren.

Johaug ble opprinneli­g utestengt i 13 måneder etter å ha smurt en sårsalve på leppene.

Med 13 måneders utestengel­se vil Johaug rekke OL i Pyeongchan­g med god margin, men det internasjo­nale skiforbund­et (FIS) anket dommen til idrettens voldgiftsr­ett.

Teamet rundt Johaug har lagt opp treningspl­anen ut fra at hun rekker OL. En endelig avgjørelse så tidlig som mulig vil dermed vaere gode nyheter for langrenses­set.

 ??  ?? Therese Johaug skal møte i CAS den 6. juni.
Therese Johaug skal møte i CAS den 6. juni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway