Aftenposten

Til finale etter drømmetref­f

- ERLEND NESJE

En strålende FA-cupsemifin­ale ble kronet med en av tidenes flotteste scoringer på nye Wembley.

Chelsea-Tottenham 4–2

Nemanja Matic klinte til fra 25 meter. Ballen føyk via tverrligge­ren og i mål. Det var en helt ellevill scoring 10 minutter før slutt i FA-cupfinalen på Wembley.

Med Matics 4–2-mål var semifinale­n avgjort og Chelsea er klar for FAcupfinal­e på samme arena om en drøy måned.

Tidlig ledelse

Chelsea gikk ut i hundre og fikk tidlig godt betalt.

Willian satte et frispark fra 17–18 meter i mål etter fire minutter og 13 sekunder.

Frisparket var godt satt, ballen skrudde over Tottenham-muren og gikk i keeperhjør­net. Keeper Hugo Lloris tok et steg feil vei og satte seg selv i en vanskelig posisjon.

Chelsea hadde fått en praktfull start – og det kokte på et fullsatt Wembley.

18 minutter var spilt da Christian Eriksen slo inn foran mål. Innlegget kom lavt inn og Harry Kane måtte ned i knestående før han med bakhodet stusset ballen videre og i mål. Det var smart utført – og Tottenham hadde utlignet ledelsen.

Willian sendte Chelsea i ledelsen igjen da han satte et straffespa­rk sikkert i mål rett før pause.

Men Wembley hadde mer lørdagsund­erholdning å by på.

Syv minutter ut i den andre omgangen slo Eriksen en praktfull pasning inn bak Chelseas forsvar, Dele Alli løp smart mellom David Luiz og César Azpilicuet­a, og plasserte ballen i krysset fra fem-seks meter.

Et praktfullt angrep i en praktfull FA-cupsemifin­ale.

Chelsea-sjef Antonio Conte valgte å spare stjernene Eden Hazard og Diego Costa fra start.

Halvtimen før slutt ble begge byttet inn. Et kvarter senere sendte Hazard Chelsea i ledelsen for tredje gang. Belgieren fikk bra treff med venstrefot­en og 3–2 til Chelsea.

Men det kan likevel ikke måle seg med treffet til Chelsea til Nemanja Matic fem minutter senere.

Fra 25 meter fikk Matic drømmetref­f med venstrefot­en. Ballen gikk i tverrligge­ren og i mål.