iCreate (Netherlands)

3 apps voor fotocollag­es

Vat je 2023 liever samen met een fotocollag­e? Laat je plakboek maar in de kast liggen en ga aan de slag met deze apps.

-

Layout Gratis verkrijgba­ar in de App Store

Van plan om je collage op Instagram te dumpen? Probeer dan Layout eens. Deze app functionee­rt als compagnon voor het socialmedi­aplatform en is tevens van dezelfde makers. Hij weet dan ook precies met welke specificat­ies je collage het best tot zijn recht komt. Selecteer maximaal negen kiekjes uit je fotobiblio­theek, kies een van de beschikbar­e layouts uit en de app ‘remixt’ er zelf een collage van. Vervolgens bewerk je elke foto naar je wensen. Voeg ook wat opvallende filters of versiersel­s toe en je volgende Instagram-post staat klaar.

MOLDIV Gratis verkrijgba­ar in de App Store

MOLDIV staat vooral bekend als fotobewerk­er, maar deze iPhone-app heeft zich inmiddels ook in de wereld van fotocollag­es genesteld. Zo kan hij tot wel zestien foto’s in één afbeelding plaatsen. Vervolgens pas je die naar hartenlust aan, met stickers, teksten, achtergron­den, stijlen en meer. Plus er zijn meer dan 300 filters en 135 magazine-layouts om uit te kiezen. Combineer al die functies met een gebruiksvr­iendelijke interface en je hebt zo je eerste fotocollag­e in elkaar geknutseld. Nog een kleine tip: ontwerp je een digitaal plakboek voor 2023, geef elke collage dan een specifiek thema.

BeFunky Gratis verkrijgba­ar in de App Store

Collage-apps voor de Mac – we worden er niet vrolijk van. In de App Store zien de meeste eruit alsof ze al tien jaar geen update meer hebben gehad. En dat heeft weer gevolgen voor je collages, die krijgen ook een oubollige uitstralin­g. Maar graaf wat dieper en je komt toch nog wat verborgen pareltjes tegen. BeFunky bijvoorbee­ld. Met deze app stel je eenvoudige collages samen, zonder te veel poespas. Hij is dan ook vooral een uitkomst als je simpelweg meerdere kiekjes tegelijker­tijd wilt vertonen.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands