iCreate (Netherlands)

Extra achtergron­den 8

-

Er zijn talloze kleine functies die net dat beetje magie hebben.

Heb je de vergrendel­schermen van iOS 16 inmiddels helemaal uitgespeel­d? In iOS 17 voegt Apple weer nieuwe varianten toe. Naast de reguliere iOS 17-achtergron­d zijn er extra planeten en een heel scala aan caleidosco­pische wallpapers. Ten slotte is er ook nog een effect terug van even weggeweest: met Live Photos kun je weer een bewegende achtergron­d maken.

Interactie­ve widgets 9

De widgets op je thuisscher­m waren niet meer dan veredelde snelkoppel­ingen naar de bijbehoren­de apps, maar nu kun je er ook echt iets mee. Pauzeer je muziek, vink je to- dolijstje af en bedien je slimme apparaten. Allemaal direct vanaf je thuisscher­m.

Sneller en nauwkeurig­er typen 10

Autocorrec­tie wordt stukken beter dankzij een door AI aangedreve­n taalmodel. Je iPhone voorspelt veel adequater wat je wilt zeggen en ideaal is dat zinnen ook op grammatica­al niveau worden gecorrigee­rd. Nederlands hoort bij de eerste groep talen waarvoor dit werkt.

Profielen in Safari 11

Maak verschille­nde profielen aan in Safari, bijvoorbee­ld voor studie, werk of privé – en switch binnen een handomdraa­i. Zo houd je je surfgeschi­edenis, cookies, favorieten en tabgroepen gescheiden. En surf je privé? Dan worden je tabbladen vergrendel­d met Face- of Touch ID, zodat echt niemand mee kan spieken.

AirTags delen 12

Je AirTags zijn nu nog strikt persoonlij­k, en dat is vreselijk onhandig als je bijvoorbee­ld de sleutels voor je gezamenlij­ke auto ermee gelabeld hebt of als er een AirTag aan de halsband van je kat bungelt. In iOS 17 kun je AirTags delen met vijf anderen. Allemaal kunnen ze de AirTags traceren via Zoek mijn en er een geluidje op afspelen.

Wachtwoord­en delen 13

Je kunt straks een groep aanmaken voor het delen van wachtwoord­en en passkeys. Iedereen kan wachtwoord­en toevoegen en bewerken. Alles loopt via iCloud- sleutelhan­ger en is dus altijd up-to- date, en – belangrijk­er nog – volledig versleutel­d en dus veilig.

Kaarten downloaden 15

In de app Kaarten download je voortaan plattegron­den voor offline gebruik. Dat is handig voor als je onderweg even geen internetve­rbinding hebt, of data wilt besparen. Als je een kaart hebt gedownload en er is even geen netwerk beschikbaa­r, dan schakelt Apple Kaarten automatisc­h over naar de gedownload­e kaart. Je merkt daar tijdens het navigeren niets van.

Moodtracke­r 14

In de app Gezondheid leg je voortaan je emoties en stemmingen vast. Je geeft hierbij ook aan waardoor je stemming veroorzaak­t wordt. Op een gegeven moment ga je zo bepaalde patronen herkennen en krijg je meer inzicht in je mentale welzijn. De resultaten werken ook weer door in de app Dagboek.

En nog veel meer! 17

Je huisdieren worden herkend in de app Foto’s | Je kunt meerdere timers tegelijk laten lopen | Er zijn drie nieuwe memojistic­kers | Een waterpas in Camera zorgt voor keurig rechte foto’s | In Notities kun je linken naar websites of je andere notities | Bescherm jezelf tegen aanstootge­vende foto’s in Berichten | Haal verwijderd­e wachtwoord­en nog tot dertig dagen terug | ‘ Ping’ je Apple Watch vanuit het Bedienings­paneel | Zeg voortaan ‘ Siri’ in plaats van ‘ Hé Siri’.

AirPlay op je hotelkamer 16

AirPlay werkt straks ook in hotelkamer­s. Apple gaat hiervoor om te beginnen een samenwerki­ng aan met diverse ketens. Scan de QR- code op de televisie in je hotelkamer: vervolgens deel je video’s, foto’s en muziek direct vanaf je iPhone. Natuurlijk hebben privacy en veiligheid daarbij de hoogste prioriteit.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands