iCreate (Netherlands)

Pimpjeboek­je

Oké, het inhoudelij­ke stuk zit er eindelijk op. Op naar het leukere werk: decoreren!

-

Datverdien­teensticke­r

Denk je aan decoreren, dan denk je al gauw aan stickers. In GoodNotes vind je die b het icoontje met de ster: klik hierop om een menu vol stickervel­len te openen. Die z n geordend op basis van thema’s. Denk hierb aan ‘Alledaagse stickers’, ‘ Tekststemp­els’, ‘ Mindmap-vormen’ en meer. Tik een sticker aan, sleep hem naar de gewenste plek (zoals de kantl n) en pas eventueel de grootte aan.

Overigens kun je sinds iPadOS 16 ook stickers van je eigen foto’s maken, met dank aan de ‘Onderwerp naar voren halen’-functie. Hiermee is het mogel k om het belangr kste deel van een afbeelding van z n achtergron­d te halen. Daardoor houd je een digitale sticker over, die je ook in je bullet journal kunt plakken. Het werkt als volgt: open de app Foto’s, zoek een afbeelding waarin het onderwerp duidel k wordt uitgelicht en open deze. Leg daarna je vinger op het onderwerp en houd dit even vast, totdat de randen ervan beginnen te gloeien. Tik daarna op kopieer, ga terug naar GoodNotes, leg je vinger op de pagina en kies ‘ Plak’. Ook hier geldt: verplaats de sticker of w zig het formaat indien nodig.

Watwordthe­tthema?

B na elke maand van het jaar staat in het teken van een bepaald thema. Zo denk je b januari aan Nieuwjaar, april aan de lente, juli aan de zomer, oktober aan Halloween en b december aan de feestdagen. Die koppelinge­n kun je ook in je bullet journal verwerken. Gebruik b voorbeeld voor heel januari alleen feestel ke kleuren en plak de pagina’s van deze maand vol met stickers of foto’s van vuurwerk, oliebollen en champagneg­lazen. Het decoreren mag net zo uitbundig of minimalist­isch als je zelf wilt, zolang je er maar vrol k van wordt.

Hetdecorer­enmagzouit­bundigof HetHetddec­orerenecor­erenmmagag­zzoouuitbu­ndigitbund­igooff minimalist­isch als je zelf wilt.

Droedelsen­krabbels

Met een vleug e creativite­it (en een vaste hand) kun je de foto’s en stickers in je bullet journal afwisselen met zelfgemaak­te tekeningen. Daarvoor hoef je echt geen tekenwonde­r te z n, want simpele droedels als sterren, bloemen of wolkjes voldoen al. Al bepaal je zelf hoe gedetaille­erd deze worden. Niets voor jou? Wellicht dat handgeschr­even schrevensc­hreven krabbels wel in je straatje vallen, zoals quotes, inspireren­de woorden of zelfs gedichten. Past precies in de kantl n, maar ook b dagen waarop je wel een peptalk kunt gebruiken.

Highlighte­n maar!

Als een tekst of kader wat meer mag opvallen, is highlighte­n een eenvoudige oplossing. Daarvoor selecteer je de markeersti­ft naast de gum. Rechtsbove­n versch nen dan drie bolletjes, ieder met een eigen kleur. Tik er een aan om deze kleur te selecteren, tik nogmaals op hetzelfde bolletje voor meer opties. Al heb je hier alsnog niet veel keuze. Ga daarom naar ‘Aangepast’: GoodNotes toont nu een uitgebreid kleurenpal­et waarmee je zelf de tint bepaalt. Zodra je een keuze hebt gemaakt, veeg je met je vinger of Apple Pencil over de tekst om deze te markeren. Wil je een rechte l n hebben? Laat dan nog niet meteen los, want na een seconde of twee trekt de app hem strak.

Fotofestij­n

Een bullet journal wordt pas echt persoonl k als je kiekjes toevoegt die je zelf hebt geschoten. Zeker foto’s van je familie en vrienden, die je vervolgens b hun verjaardag­en plakt. Al kun je ook plaatjes van het internet plukken: ga je op vakantie, naar een concert of staat er iets anders op de planning, dan kun je ook een afbeelding van de betreffend­e bestemming, artiest of meer kiezen. In beide gevallen tik je op het foto-icoontje in de knoppenbal­k (het l kt op een miniatuurl­andschap) en geef je GoodNotes toegang tot Foto’s. Rechts in diezelfde balk versch nen nu je meest recente afbeelding­en, maar tik nogmaals op het icoontje om door je hele fotobiblio­theek te scrollen. Plaatje gekozen? Tik hierop, versleep hem naar de juiste plek en pas het formaat aan.

Geentekent­alent?Maak gebruikvan­quotes, inspireren­dewoordeno­f zelfs gedichten.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands