iCreate (Netherlands)

Kobo: meer lezen voor minder

-

Hoewel Apple misschien voor ogen had om met de app Boeken (voorheen iBooks) de hele e-bookmarkt over te nemen, is dat toch niet echt gelukt. En dat verbaast ons niets: de pr zen van de individuel­e boeken z n soms vr fors, een abonnement­sdienst voor boeken (Apple Books+?) bl ft uit, en om nou te zeggen dat een iPhone of iPad echt heel prettig leest vergeleken met een boek of een e-reader …

Maar goed, soms heb je alleen je iPhone of iPad b de hand en wil je toch even een paar pagina’s van je boek lezen. In dat geval vinden we de app van Kobo een uitstekend­e optie. Heb je al een e-reader van Kobo, dan synchronis­eert de app daar automatisc­h mee. Zo kom je direct op de goede pagina terecht op je iPhone als je net een stuk gelezen hebt op je e-reader, en andersom. Maar ook als je geen e-reader van Kobo hebt biedt deze app een paar voordelen ten opzichte van Apple Boeken. Ten eerste is h gekoppeld aan Bol.com, waardoor je er alle e-books van de grote webwinkel mee kunt lezen. Dat is dus een flink aanbod met prima pr zen, en je kunt er ook gewoon je Nederlands­e boekenbonn­en spenderen. Daarnaast is er een versie van de app die gekoppeld is aan Kobo’s eigen boekenwink­el – om het aanbod nog maar wat groter te maken.

Een ander groot voordeel van de Kobo-app is dat h ondersteun­ing heeft voor Kobo Plus Lezen. Dit abonnement geeft je toegang tot een grote collectie van tienduizen­den boeken waar je vr in kunt lezen, voor € 9,99 per maand. Zie het dus als een soort Spotify voor boeken. En voor wie van luisterboe­ken houdt, is er ook Kobo Plus Luisteren (€ 9,99) of een gecombinee­rd abonnement voor boeken én luisterboe­ken (€ 12,99). Over het algemeen haal je dit abonnement er dus al uit als je één nieuw boek per maand leest. Verder heeft de app alle handighede­n die je gewend bent van Apple Boeken: verschille­nde lettertype­s, kleuroptie­s, ondersteun­ing voor je eigen ePub-bestanden en de mogel kheid om aantekenin­gen te maken. Ook cool: Kobo heeft uitgebreid­e leesstatis­tieken per boek, zodat je je leestempo in de gaten kunt houden.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands