iCreate (Netherlands)

Keuzestres­s bij Apple

- Sven Lamers Brand Manager iCreate slamers@fnl.nl

Ben je op zoek naar een nieuwe iPad, iPhone, Apple Watch of Mac? Dan is de keuze op dit moment lastiger dan ooit. Niet alleen omdat de prijzen de pan uit rijzen, maar vooral omdat Apple’s assortimen­t zo verwarrend is geworden. Het beste voorbeeld? De huidige iPad- line- up, en dan vooral na de release van een aantal nieuwe iPads in oktober. Laat m het even uitleggen.

Als je een extra grote of een bijzonder kleine iPad wilt, is de keuze nog vr duidelijk. Je gaat dan of voor de 12,9-inch iPad Pro, of voor de 8,3-inch iPad mini. Maar daartussen­in wordt het héél ingewikkel­d. Er is de 11-inch iPad Pro, de 10,9-inch iPad Air, de 10,9-inch iPad (uit 2022) en de 10,2-inch iPad (uit 2021). Qua schermform­aat en afmetingen doen ze weinig voor elkaar onder, maar qua hardware des te meer. En dat is op het eerste gezicht niet direct duidelijk. Wilde je vroeger ‘gewoon een iPad’, dan hadden we vrijwel altijd de ‘ iPad’ aangeraden. Maar nu zijn er ineens twee gewone iPads, een nieuwe en een oudere. De nieuwere dan maar? Daar heeft Apple zoveel vreemde beslissing­en genomen, dat we hem moeilijk voor iedereen kunnen aanraden. Zeker vanwege de prijs. Toch de oudere versie? Die heeft onderhand zulke oude specificat­ies waardoor hij geen echt goede deal meer is. Dan zijn er nog de iPad Air met M1- chip en de iPad Pro met M2. Qua prijs zijn beide iPads een flinke stap omhoog vanuit de basismodel­len, en daar krijg je ook een hoop extra’s voor terug. Maar heb je nou een 120 Hz-scherm nodig? Een nog krachtiger­e processor? Drie camera’s? Het zijn allemaal functies die voor sommige type gebruikers praktisch zijn, terwijl anderen ze niet nodig hebben. En als je het aan ons vraagt, krijgt Apple dit niet duidelijk gecommunic­eerd.

Gelukkig is er nog iCreate, met alle informatie die je nodig hebt om een goede aankoopbes­lissing te nemen. Zij het nou een iPad, iPhone, Apple Watch of MacBook.

 ?? ?? Altijd op de hoogte zijn? Volg dan iCreate op onze social kanalen.
Altijd op de hoogte zijn? Volg dan iCreate op onze social kanalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands