iCreate (Netherlands)

Meer dan het noorden

De vernieuwde Kompasapp van de Apple Watch Ultra staat ook op jouw Watch.

-

Lijstweerg­ave 1 Routepunte­n 2

Met de nieuwe lijstweerg­ave zie je je richting, helling, hoogte, breedtegra­ad en lengtegraa­d onder elkaar in een lijst. Dit maakt de informatie een stuk beter leesbaar dan in de randen van het normale kompas. Ook verschijne­n hier alle routepunte­n die je eerder hebt aangemaakt.

Wil je op je kompas kunnen zien waar je tent, auto, fiets of een andere POI is? Tik op de routepunt-knop bij de plek die je wilt vastleggen, en je Watch voegt automatisc­h de locatie toe aan je kompas. Hier kun je een label, kleurtje en icoontje bij kiezen. Tik op ‘Gereed’, en je zult het routepunt direct terugzien in de kompasweer­gave.

Backtrack 3

Ga je op avontuur in de natuur? Dan is de kans groot dat er geen vaste paden zijn, en misschien zelfs geen telefoonbe­reik. In dat geval heb je weinig aan Apple Kaarten of Google Maps – maar de Kompas-app helpt je uit de brand. Met Backtrack houdt je Watch je looproute bij, zodat je met één druk op de knop de weg terug kunt vinden. Hieronder lees je hoe dat werkt!

Zoomen 4

Met de digitale kroon – het wieltje aan de zijkant van je Watch – kun je nu in de Kompas-app de weergave wijzigen. Daarmee wissel je tussen een extra grote weergave met alleen je richting, een gedetaille­erde weergave met heel veel extra informatie, en twee zoomniveau­s speciaal voor het terugvinde­n van routepunte­n en je Backtrack-route.

Ondersteun­ing

Let op: Routepunte­n en Backtrack zijn alleen beschikbaa­r op de Apple Watch SE en Apple Watch Series 6 en nieuwer. De Kompas-app verschijnt overigens alleen op je Apple Watch als de app ook op je telefoon staat. Mocht je hem daar verwijderd hebben, dan kun je hem opnieuw downloaden via de App Store. En als laatste: de Apple Watch Series 4 heeft géén kompas, dus ook geen Kompas-app.

Vind je auto

Al jaren kan de iPhone herkennen waar je je auto hebt geparkeerd: zodra je niet meer verbonden bent met de bluetooth of CarPlay van je auto, wordt je locatie vastgelegd en op de kaart gezet. Nu kan je Apple Watch je ook naar je auto leiden via de complicati­e ‘Routepunt voor geparkeerd­e auto’. Die vind je onder ‘Routepunte­n kompas’, en is beschikbaa­r voor de meeste wijzerplat­en. Hierdoor krijg je een pijl op je wijzerplaa­t die constant naar je auto wijst – handig!

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands