iCreate (Netherlands)

‘iPhone SE 4 ziet eruit als iPhone XR’

-

Apple komt in 2023 mogelijk met een nieuwe iPhone SE, de iPhone SE 4. De eerste iPhone SE had de behuizing van de iPhone 5s; de tweede en de derde leken sprekend op de iPhone 8. Ook dit keer is het uiterlijk van de SE gebaseerd op een al wat oudere iPhone: de iPhone XR. Dat beweert althans de geruchtenm­achine Jon Prosser. Die had het de laatste tijd wel wat vaker mis, dus we nemen dit gerucht dan ook met een grote korrel zout. Wel klinkt zijn theorie in de basis wel betrouwbaa­r. Wat zou deze designvera­ndering voor de nieuwe generatie van de iPhone SE betekenen?

Grotere iPhone SE met flink scherm

Als het gerucht klopt, heeft de nieuwe iPhone SE niet langer brede randen boven en onder het scherm. In plaats daarvan kun je een groter en moderner uiterlijk verwachten, met smalle randen, een notch en Face ID. Het zou ook betekenen dat de iPhone SE 4 een stuk groter wordt. Het huidige model heeft een 4,7-inch scherm, de iPhone XR heeft een 6,1-inch scherm. Bovendien is er dan ook ruimte voor een grotere accu. Mensen die van een kleine iPhone houden, zijn waarschijn­lijk niet blij met deze ontwikkeli­ng, want de XR is dus flink aan de maat.

Geen thuisknop meer

We noemden het bij het vorige punt al tussen neus en lippen door: de iPhone SE 4 krijgt waarschijn­lijk een notch met daarin de camera voor Face ID – gezichtshe­rkenning dus. Als de iPhone SE inderdaad de looks van de iPhone XR inclusief Face ID krijgt, betekent dit dat de laatste iPhone met thuisknop verdwijnt uit het assortimen­t. Het gerucht impliceert verder dat er niet veel zal veranderen aan de camera. Zowel de huidige iPhone SE als de iPhone XR hebben een vergelijkb­are 12-megapixel camera met een diafragma van f/1.8. Ook de 7-megapixel frontcamer­a met f/2.2 is vergelijkb­aar. Het is nog steeds mogelijk dat Apple een betere camerasens­or gebruikt, of wellicht software zoals de nachtmodus toevoegt.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands