iCreate (Netherlands)

Een hub voor je hubs

Kingston wil het leven met usb-c-hubs flexibeler maken.

- Kingston Workflow | vanaf € 129

Als er iets is waar we bl van worden, dan is het wel de terugkeer van aansluitin­gen op de MacBook Pro 2021. Want het is toch best wel een gedoe om b ieder sd-kaartje of extern scherm ergens een hubje of dongel vandaan te toveren. Helaas gaan MacBooks lang mee, en zullen veel mensen de komende jaren nog vastzitten aan een MacBook zónder die poorten. Voor die mensen heeft Kingston nu het Workflow-systeem, bestaande uit een dockingsta­tion en verschille­nde mini- hubs. Het dockingsta­tion heeft ruimte voor vier mini- hubs, waardoor je je ultieme opstelling op je bureau kunt hebben: met z’n zilveren looks ziet dat er ook niet verkeerd uit b je Mac. De mini-hubs zelf hebben allemaal een usb- c-aansluitin­g, en z n dus ook los te gebruiken wanneer je met je MacBook op pad gaat en niet het hele station mee wilt nemen. Een handig idee, al is de uitvoering niet helemaal perfect.

We want more

Het grootste bezwaar? Er is maar een beperkt aantal mini- hubs. B het dockingsta­tion zelf wordt er eentje met een ouderwetse usb-aansluitin­g en een usb- c-aansluitin­g geleverd. Daarnaast is er een variant te koop met twee sd- kaartlezer­s, en eentje met twee micro-sd-kaartlezer­s. Deze lezers z n erg handig, gezien je ermee snel data van één sd-kaart naar de ander overzet, waar je b de meeste hubs maar een enkele lezer hebt. Maar we vinden het aanbod toch wat mager: er ontbreekt b voorbeeld nog een mini-hub met ethernet, of een met schermaans­luitingen zoals HDMI en DisplayPor­t. We hopen dat deze mini-hubs alsnog komen, want het moet qua specs wel kunnen: het dockingsta­tion zelf ondersteun­t namel k snelheden tot 10 Gbit/s. Dat is in principe genoeg voor het aansturen van beeldscher­men tot 1600p. Ten minste, ervan uitgaande dat de aansluitin­gen van het dockingsta­tion die snelheid ondersteun­en, want alle mini-hubs tot nu toe z n beperkt tot 5 Gbit/s. Hiermee zou een scherm beperkt z n tot 1080p.

Pr zig

Nog een mankement is de pr s. Iedere mini-hub kost 35 euro, wat in principe geen gekke pr s is voor een usb-hub. Het probleem zit hem echter in het dockingsta­tion, dat maar liefst 129 euro kost. Voor die pr s kr g je in principe enkel een usb-verdeelkas­tje, gezien je de echt nuttige mini- hubs los moet kopen. Tegel kert d koop je voor dat geld ook een volledige usb- c- hub met alle aansluitin­gen die je je maar kan wensen. Zo’n hub heeft dan wel het nadeel dat h niet op te splitsen is in kleinere mini- hubs zoals de Workflow: dat is toch wel een erg handige functie.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands