iCreate (Netherlands)

Monitoren

-

Monitoren werken allemaal met de iPad Pro. Hebben deze geen usb- caansluiti­ng, dan heb je een adapter nodig, zoals de USB C-naar- digitaleAV-multipoort- adapter van Apple. De adapter kan ook voor een MacBook bedoeld zijn, dat maakt niets uit. Maar uiteraard zijn er ook weer uitzonderi­ngen. Zo werkt de LG Ultra Fine 5K- display uit de Apple Store niet met de iPad Pro, omdat hier Thunderbol­t 3 wordt gebruikt. De LG Ultra Fine 4K- display met usb- c (ook uit de Apple Store) werkt daarentege­n prima.

Zoals eerder al gezegd, wordt het beeld van de iPad Pro standaard op de monitor weerspiege­ld – je krijgt dus geen ‘tweede bureaublad’ zoals in macOS. Sommige apps maken beter gebruik van het tweede scherm. In iMovie zie je je bewerkte video bijvoorbee­ld schermvull­end op de monitor, Keynote laat de dia’s van een geopende presentati­e zien. Ook Foto’s geeft opnames extern weer en heeft als voordeel dat altijd optimaal gebruik wordt gemaakt van de schermruim­te. Bekijk je een liggende foto op het iPadscherm, dan wordt die daar verkleind, maar groot op de monitor weergegeve­n

Volgens Apple ondersteun­t de iPad Pro resoluties tot 4K. Tijdens onze test werkte dat met sommige modellen wel, met andere niet. Zonder uitprobere­n is het niet mogelijk om erachter te komen of een monitor of adapter de volledige 4K-resolutie ondersteun­t. Maar dat probleem heb je bij MacBooks overigens ook.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands