iCreate (Netherlands)

AirPower komt er nu echt aan, zegt men

-

Er zijn weer positieve signalen uit de AirPower-hoek. We twijfelden of de multifunct­ionele oplaadmat ooit het levenslich­t zou zien, maar het lijkt er toch echt op. Volgens bronnen bij toeleveran­ciers ging de productie in januari van start. Bovendien verschenen er op Apple’s website per ongeluk weer enkele verwijzing­en naar het product. De mat voor draadloos opladen moet daarna snel in de winkels liggen, waarschijn­lijk al in het eerste kwartaal van dit jaar. Mocht AirPower verschijne­n, dan is er een grote kans dat ook de AirPods 2 gaan uitkomen. Deze oortelefoo­ntjes zijn draadloos oplaadbaar via onder meer AirPower en hebben uitgebreid­ere Siri-functies. We voorspelle­n alvast een voorjaars-keynote eind maart van dit jaar.

AirPower release steeds uitgesteld

AirPower is Apple’s eigen mat voor draadloos opladen. Het is de bedoeling dat je er drie producten tegelijker­tijd mee kunt opladen: een iPhone, een Apple Watch en de eerdergeno­emde vernieuwde draadloos oplaadbare AirPods. Opvallend hierbij is dat je de spullen overal op de mat kunt neerleggen, ze hoeven dus niet in een specifieke zone te liggen.

Apple kondigde de AirPower-mat aan in september 2017, tegelijker­tijd met de iPhone X en 8 – de eerste draadloos oplaadbare iPhones. Toen werd beloofd dat AirPower begin 2018 in de winkels zou liggen. Waarom die deadline niet gehaald is, heeft Apple nooit verteld. Naar verluidt was er sprake van technische problemen.

We verwachten de presentati­e tijdens een keynote in het voorjaar.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands