iCreate (Netherlands)

Camera (iOS)

8 tips voor de mooiste portretfot­o’s

-

De camera van de iPhone is fantastisc­h. Hij stelt je in staat om prachtige, detailrijk­e en levendige foto’s te maken. Maar een goede camera betekent niet meteen een goede foto. Schenk je bij het fotografer­en aandacht aan de belichting, compositie en instelling­en? Dan zijn de plaatjes die jij met een iPhone SE produceert vaak indrukwekk­ender dan iemand die dit niet doet, zelfs als diegene een iPhone XS heeft. Heb je een van de nieuwere iPhones, dan is er een manier waarmee je je gemakkelij­ker onderschei­dt: de portretmod­us. De functie is aanwezig bij de iPhone 7 Plus, 8 Plus, X, XR en iPhone XS (Max). Bij de iPhone XR werkt die overigens alleen bij mensen. De portretmod­us herkent het onderwerp in een foto en maakt de achtergron­d wazig. Je krijgt dan een foto waarbij het onderwerp er echt uitspringt. Als je daarbij rekening houdt met de tips in deze workshop, vang je je onderwerp in een prachtig plaatje.

1 Aanwijzing­en

Terwijl jij je concentree­rt op het maken van een portretfot­o, geeft je iPhone je aanwijzing­en. Zo waarschuwt hij je als je te ver van het onderwerp af staat, of als de scène te donker is om een goede foto te schieten.

2 Effecten

Je kunt kiezen uit vijf verschille­nde belichting­sstijlen, bij de iPhone XR zijn het er drie. De effecten maken het onderwerp lichter, creëren een dramatisch effect met schaduwen of verduister­en de achtergron­d.

3 Achtergron­donscherpt­e

Bij een iPhone XS of iPhone XR bepaal je via deze knop de mate van achtergron­donscherpt­e (scherptedi­epte). Veeg de schuifrege­laar naar rechts voor meer onscherpte, of naar links voor minder vervaging.

4 Bewerken

Een portretfot­o is haast nooit perfect. Je kunt hem dan oppoetsen in de Foto’s-app. Open daar de foto en kies ‘ Wijzig’. Snijd de foto bij, pas de belichting en kleur aan en voeg eventueel een filter toe.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands