Foodies

foodies friends

These girls are on fire! Onze foodies friends steken de barbecue aan voor gegrilde forel en met mozzarella gevulde tomaten.

- Inge van den Hout Dit recept voor gegrilde forel is van Inge van den Hout. Je kunt haar volgen op @ingevanden­hout op Instagram.

Gegrilde forel met chimichurr­i

Bereidings­tijd: ca. 25 min.

Ingrediënt­en voor 2 personen

2 hele forellen schoongema­akt 4 teentjes knoflook in dunne plakjes 1 citroen in dunne pakjes verse peterselie olie naanbrood om te serveren bimi om te serveren

Voor de roomsaus

200 g crème fraîche rasp van 1 sinaasappe­l 2 tl vadouvan zout en peper

Voor de chimichurr­i *

70 g verse peterselie 70 g verse bieslook 10 takjes tijm 80 g oregano 4 teentjes knoflook 2 rode pepers zaadlijste­n verwijderd 2 el rodewijnaz­ijn 1 el mosterdzaa­d 300 ml zonnebloem­olie 1 Meng voor de roomsaus alle ingrediënt­en in een kommetje. 2 Maal voor de chimichurr­i alle ingrediënt­en behalve de zonnebloem­olie in een keukenmach­ine. Voeg portiegewi­js de zonnebloem­olie toe tot er een kruidenoli­e ontstaat – het mag echt een olie zijn, geen pesto. Breng de chimichurr­i op smaak met zout en peper. 3 Bereid de barbecue voor voor direct grillen op ca. 180°C. Snijd de forel op de huidkant in met een mesje en vul de inkepingen met de plakjes knoflook. Vul de buikwand met de citroen en de peterselie. Smeer de vis rondom in met olie. Gril de forellen ca. 5 minuten per kant op de barbecue. 4 Gril ondertusse­n het naanbrood en de bimi ca. 3 minuten per zijde op de barbecue. Serveer alles samen en serveer de roomsaus erbij. *Dit recept is genoeg voor een vol bakje chimichurr­i. Heb je over? Bewaar het dan maximaal 5 dagen in de koelkast.

Inge: “Heb je geen vadouvan? Kerriepoed­er kan ook.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands