C't Magazine

Kensington StudioDock voor iPad

-

Kensington komt met twee versies van zijn StudioDock, een niet alleen praktisch maar ook stylish ogend dock waarmee je je iPad min of meer kunt omtoveren in een heuse desktop.

Er komt een versie voor de iPad Pro 12,9 inch met een prijskaart­je van 400 dollar en een versie voor de iPad Pro 11 inch en iPad Air, die 380 dollar moet gaan kosten. Je iPad wordt magnetisch bevestigd in liggend of staand formaat.

De StudioDock laadt je iPad weer vlot op, en regelt daarnaast een handig te bereiken extra USB-C-poort aan de linkerkant van de StudioDock. Aan de achterkant zitten nog drie type-A USB 3.1-poorten (Gen1), een 3,5mmaudioja­ck, een HDMI 2.0-poort, een netwerkpoo­rt met gigabitsne­lheid en een snelle kaartlezer. De StudioDock heeft ook twee slots voor een Kensingsto­n-slot aan de achterkant zitten.

Je bent nog wel enigszins beperkt in het gebruik als een desktop-pc, maar dat komt meer door de huidige mogelijkhe­den (of meer het hier en daar missen van functies) binnen het besturings­systeem iPadOS. Maar dat besturings­systeem wordt met elke versie meer en meer desktopvri­endelijk.

In de voet van de StudioDock zitten ook nog eens twee laders van 7,5 en 5 watt ingebouwd voor het snel en makkelijk opladen van je mobiele telefoon en/of oordopjes. De StudioDock heeft 3 jaar garantie. Prijzen in euro’s of informatie over de beschikbaa­rheid in de Benelux waren op het moment van schrijven nog niet bekend.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands