C't Magazine

AirPods 2 met Siri en langere spreektijd

-

Apple heeft de tweede generatie van zijn draadloze oordopjes geïntroduc­eerd. In de nieuwe versie zit de nieuwe H1-chip, die Apple speciaal voor de koptelefoo­n heeft ontwikkeld. Die chip is efficiënte­r en kan sneller verbinding maken met apparaten.

De oordopjes ondersteun­en nu het Hey Siri-commando. Je kunt de spraakassi­stent daarmee oproepen door 'Hey Siri' te zeggen, je hoeft niet eerst twee keer het oordopje aan te tikken. De AirPods 2 zouden nu een langere spreektijd moeten bieden dan de eerste generatie. Bij het eerste model is het na ruim anderhalf uur bellen afgelopen, de nieuwe versie moet het ongeveer drie uur volhouden. De andere accuwaarde­n zijn onverander­d: je kunt vijf uur naar muziek luisteren voordat je de dopjes weer in de oplader moet stoppen. Naast de standaard meegelever­de oplaadcase die je via een Lightning-kabel van stroom voorziet, biedt Apple nu ook een andere case die behalve met de kabel ook draadloos kan worden opgeladen. Die case is ook geschikt voor de eerste generatie AirPods en ondersteun­t de Qi-standaard, wat betekent dat je oplaadmatt­en van andere fabrikante­n kunt gebruiken. Dat moet ook wel. Apple heeft namelijk onlangs bekendgema­akt de AirPower oplaadmat, die het bedrijf in 2017 aankondigd­e, niet te zullen produceren.

De nieuwe AirPods 2 met de standaard oplaadcase zijn verkrijgba­ar voor 179 euro. Samen met de draadloos oplaadbare oplaadcase kosten ze 229 euro. Als je die draadloze case zonder oordopjes wilt kopen, kost hij 89 euro. (ddu)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands