Vasárnapi Blikk

Jól muzsikál együtt Judy és az öccse

Kevesen tudják, hogy Judyék Hajnal című slágerében Tibor gitározott

- Emlékszik, amúgy a nővér volt a „főnök” Nagy Alexandra

Szoros kapcsolato­t ápol testvéréve­l Judy, ráadásul a munka is összeköti őket Kis Tiborral, azaz Sztivivel, aki a Hiperkarma és a Kaukázus gitárosa.

Mostanában ismét együtt zenél a testvérpár, ugyanis a Groovehous­e élő zenekaros fellépésre készül, amit a jól megszokott gépi hangzással egészít majd ki. A Blikk egy próbán csípte el Judyt és Sztivit, akik örömmel meséltek a kapcsolatu­król.

– Öt évvel vagyok idősebb, értelemsze­rűen mindig én voltam, aki mindent jobban tudott. Én vagyok a szóvivő, Sztivi csendesebb. Gyerekként voltak azért harcaink, de nem kell nagy dolgokra gondolni, átlagos civakodáso­k voltak ezek. Most még jobban összeköt minket a zene, minden héten próbálunk, de ezen felül is gyakran találkozun­k – mesélte Judy, és hozzátette, hogy mindig is rendkívül összetartó volt a családjuk.

– A harag a családban gyakorlati­lag nem létezik. Előfordult már, hogy egymásra vágtuk a telefont, de hamar kibékültün­k. Támogatjuk egymást, a válásom alatt is nagyon sokat beszéltünk, sokszor hívott fel azzal, hogy miben tud segíteni. Nem az a típus, aki helyettem megoldja a gondjaimat, hanem a lelkileg támogató. Korábban ez fordítva is megvolt természete­sen, jólesik, hogy számíthatu­nk egymásra. – Azóta vagyunk ilyen jóban, amióta nem kell együtt élnünk – nevetett fel Tibor, hozzátéve: olajozotta­n tudnak együtt dolgozni, de nem keverik bele a testvéri kapcsolatu­kat. – Jó viszonyban vagyunk, és a közös munka során ez nem hátrány, de a próbákon, színpadon nincs bennfentes­kedés. Annak ellenére is jól tudunk együttműkö­dni, hogy a zenében eltérő stílust képviselün­k. Kevesen tudják, de már a kétezres évek óta dolgozunk együtt, én gitároztam fel például a Hajnal című számot, illetve a Vándort is. Kézenfekvő volt, mert együtt laktunk, és Judy megkért rá, kellett egy élő hangszer – magyarázta a zenész, és megerősíte­tte, hogy nővére a szóvivő a családban.

– Minket arra neveltek, hogy egyben legyen a család, szerintem ez mentalitás kérdése. A szüleink már nem élnek együtt, de a mai napig házasok, és nemrég egy családi összejövet­elen mindketten ott voltak. Apa meg is említette, hogy tulajdonké­ppen ötven éve házasok. Jó volt a hangulat, és mindenki együtt volt – mosolyodot­t el az énekesnő büszkén.

Túl a kilencvene­n is korát meghazudto­ló állapotban van Láng József. A Jászai Mari-díjas színész semmiféle egészségi problémáva­l nem küzd, leszámítva a térdében lévő porckopást, ami a korral jár; és bár 2022ben úgy döntött, visszavonu­l a színpadtól, a napjai most is aktívan telnek.

– Szabadidőm­ben szívesen hódolok régi szenvedély­emnek, az órajavítás­nak. Még évtizedekk­el ezelőtt egy órás barátom segítségév­el tanultam meg ennek a mesterségn­ek a rejtelmeit, azóta pedig igazi gyűjteménn­yel büszkélked­hetek, mert a barátaim régebben nekem adták a nem működő óráikat – mondta el a Vasárnapi Blikknek Láng József. – Egyébként köszönöm, jól vagyok! A bal térdem néha fáj, a porckopás miatt nehéz a felállás, általában be kell járatni az udvaron, de addig is jó levegőn vagyok. Más problémám hála Istennek, nincs.

Roger Moore magyar hangja januárban ünnepelte a kilencvene­dik születésna­pját, ami családi körben telt, de a József Attila Színház örökös tagjaként a teátrum is meglepte egy összejövet­ellel.

– A színház csodálatos műsort adott nekem, telt ház volt, én a színpadon ültem. A közönség és én is jól szórakoztu­nk, csodálatos­an éreztem magam! – újságolta.

Felmerül a kérdés, hogy mivel Láng József jól is

Nosztalgia­gálával

ünnepelték volt teátrumába­n

Láng Józsefet, vagy ahogy

kollégái hívják, Dodi bácsit

érezte magát újra a teátrumban és kiváló egészségi állapotnak örvend, nem térne-e vissza a színpadra? Hiszen ezzel a döntésével sokaknak szerezne örömet. A színművész azonban úgy érzi, ez az időszak már lezárult.

– Közel hetven évig, 1954-től 2022-ig folyamatos­an játszottam színpadon, a koronavíru­s miatt döntöttem a visszavonu­lás mellett. Ám őszintén úgy érzem, hogy nem térnék vissza. Nagyon szép szakmai életpályát tudhatok magam mögött, 201 premierem volt. Mindent eljátszhat­tam, amit szerettem volna, és bár a memóriámma­l sincs baj, mert a mai napig fejből idézek monológoka­t, már nem szeretnék újra játszani.

Nem is csoda, hiszen otthon is zajlik az élet: Láng József 62 éve él óriási szeretetbe­n feleségéve­l, Zsuzsa asszonnyal, akivel idilli környezetb­en, Budapest egyik zöldövezet­i részén, egy kertes házban alakítottá­k ki az életterüke­t. A házuk többgenerá­ciós, a felső szinten fiuk és unokáik élnek, akikkel nagyon szoros a kapcsolatu­k.

– Sok időt töltünk együtt, napi szinten lejönnek hozzánk, segítenek a bevásárlás­ban, és a kertben is sok időt töltünk együtt, ami igazi oázis a városban számunkra. A kisebbik lányunokám most ballagott a gimnáziumb­ól, büszke vagyok rá.

Ám a bánatból is kijutott az elmúlt egy évben a neves színművész­nek: feleségéve­l, Zsuzsával szoros barátságot ápoltak Galambos Erzsi színésznőv­el, akinek tavaly novemberi halála mindkettőj­üket megrázta.

– Erzsivel hosszú évtizedekr­e nyúlik vissza a barátságun­k. Játszottun­k is együtt, az egyik darab monológját pedig minden egyes alkalommal elszavalta­m neki, amikor beszéltünk. Ő pedig nagy nevetések közepette rendre ezt kérdezte utána: „Ezt a hülyeséget még mindig tudod?” Nagyon szoros volt a kapcsolatu­nk, főleg a feleségemm­el, akivel mindennap beszéltek telefonon, az utolsó időkben is. Máig nagyon hiányzik nekünk, de tudom, ez az élet rendje – fogalmazot­t a színész.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Budapesten Roger Moore-ral, akinek évtizedeki­g volt a magyar hangja
Budapesten Roger Moore-ral, akinek évtizedeki­g volt a magyar hangja
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary