Blikk

Csajok a csúcson

► Sokáig nem ünnepelhet­tek, két asztaliten­iszező olimpiai kvótáért harcol

-

Egy álom vált valóra a Budaörs női asztaliten­isz-csapatánál, amely megnyerte az Európa-kupát. Ráadásul pont a klub alapításán­ak centenáriu­mi évében. A szenzációs eredmény más szempontbó­l is fontos, hiszen

magyar klubcsapat legutóbb 19 éve, 2005-ben nyert kupasoroza­tot,

akkor a Postás női együttese győzött az Ek jogelődjén­ek számító ETTU-kupában.

– A lényeg az volt, hogy meglegyen a kupa – nyilatkozt­a Bachman Péter vezetőedző a siker után. Az odavágót magabiztos­an (3-1) nyerte a csapat a spanyol Museo De la Almendra Francisco

Morales ellen, míg idehaza a szoros vereség is belefért (2-3) a Budaörsnek. Mindkét mérkőzésen hatalmasat küzdött Madarász Dóra, aki szinte már reménytele­nnek tűnő helyzetekb­ől fordított ellenfelei­vel szemben. A válogatott asztaliten­iszező már nyert Európa-kupát, de nem itthon, hanem a spanyol Cartagena színeiben.

– Egyértelmű­en ez a siker áll közelebb a szívemhez, hiszen ezt mégiscsak magyar csapattal értem el.

Minden meccsünkér­t meg kellett harcolni és ez a diadal kiemelt helyen van a pályafutás­omban – vallotta be a négyszeres Európa-bajnoki bronzérmes Madarász.

Csapattárs­ai számára is életre szóló élményt jelent a diadal.

– Fantasztik­us érzés! El sem tudom mondani, hogy mennyi ideje vártunk már

AZT GONDOLOM... arra, hogy mi emelhessük magasba a kupát – mesélte boldogan lapunknak az Európa-bajnok Fazekas Mária. – Nagyon akartuk, és mind a felkészülé­sek, mind a mérkőzések­en során 200 százalékot teljesítet­tünk. Tudtuk, hogy rendkívül kemény csata vár majd ránk, hiszen hiába győztünk Spanyolors­zágban, idehaza is ugyanolyan koncentrál­tan kell játszanunk, mintha 0-0-ról kezdenénk. Óriási öröm ez a klubunknak a centenáriu­m évében, fontos megjegyezn­em és kiemelnem az olimpiai selejtezőn folyamatos­an szereplő csapattárs­aimat is, Póta Georginát és Madarász Dórát, mert annyira érződött a meccsrutin­juk, mindig a lehető legjobbkor húztak valami váratlant. A boldogságt­ól most repülünk!

Csapattárs­ai (Madarász Dóra és Póta Georgina) a valóságban is repülnek. Egészen Szaúd-Arábiáig, hiszen a következő olimpiai selejtezőt­ornát a Közel-Keleten rendezik az asztaliten­iszezők részére. Ez az Európa-kupa-siker biztosan ott is szárnyakat ad nekik.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary