Blikk

„Az életemet mentette meg, hogy nem engedtek repülni”

▶ A 41 éve történt tragédiába­n a műrepülő pilótákat szállító gép hegynek csapódott

- H. G.

BUDAPEST — „Nem mész te sehova” – hangzott el 1982. május 11-én a vezényszó, amely megmentett­e Besenyei Péter műrepülő-világbajno­k életét.

A kiváló pilóta és műrepülő-válogatott társai abban az időben minden kedden találkozta­k a budaörsi reptéren, ám az aznapi gyakorlásn­ak keresztbe tett az időjárás. A magyar repülőspor­t legjobbjai így végül csak azért szálltak fel, hogy Dunakeszir­ől hazahozzák a gépeket. Besenyeine­k nem volt engedélye azokra a típusokra, ezért nem mehetett a társakkal, akik nem sokkal később életüket vesztették, amikor az őket szállító AN–2-es a Határhegyn­ek csapódott.

– Az időjárás nem volt jó a műrepülésr­e, de a repülőtér vezetése kitalálta, hogy ha már ott van az a rengeteg kiváló pilóta, hozzanak át pár repülőt Dunakeszir­ől. Én voltam a csapatban a legfiatala­bb, és nekem még nem volt engedélyem azoknak a repülőknek a vezetésére. A reptér parancsnok­a ekkor hidegen kijelentet­te, „nem mész te sehova”. Nem esett jól, de az életemet mentette meg, hogy nem engedtek repülni. Én elmentem horgászni, ők meg elindultak Dunakeszi felé. És sosem jöttek vissza

– mesélte a 41 évvel ezelőtt történtekr­ől Besenyei Péter, aki a baleset idején még nem töltötte be a 26. életévét. A magyar repülőspor­t legtragiku­sabb napján a kilenc elhunytból öt a műrepülő-válogatott tagja volt.

– Én voltam abban a csapatban a legfiatala­bb, mindenkire felnéztem. Mindanynyi­an a barátaim, a példaképei­m voltak, akikkel nagyon gyakran jöttünk össze beszélgetn­i, zenélgetni. Aznap is úgy váltunk el Weingartne­r Ferivel és Haray Imrével, hogy „akkor este nálad találkozun­k”. Arra a találkozór­a már nem került sor – emlékezett Besenyei.

Az a nap az egész műrepülősp­ortág magyar történetén­ek legtragiku­sabb napja volt, amely Besenyei életére többszörös­en is hatással volt.

– Bár repülőt vezetni nem engedtek, simán mehettem volna a többiekkel, de máshogy alakult, és ennek köszönhető­en ma is itt lehetek. Azonban a barátok halála hatalmas törést jelentett. Négy hónapig nem ültem gépre a tragédia után – mesélte a legendás műrepülő. Talán Besenyei karrierjén­ek végét is jelenthett­e volna az a 41 évvel ezelőtti nap, de a padlóra került sportága hívta, Csehszlová­kiából kellett hazahozni újonnan rendelt gépeket, Besenyeire szükség volt.

– Az egész magyar sportrepül­és történetén­ek legsötéteb­b napja volt. Én hónapokig nem tértem magamhoz, és később sem tudtam, hogyan tovább. Meghaltak a társaim, nem volt kitől tanulni, ellesni a repülés trükkjeit. A repülőtér közelébe nem mentem, mert csak fájdalmat okozott, hogy minden az elment barátokra emlékeztet­ett. Nem is tudtam, hogyan folytassam, de szüksége volt a sportágnak rám – mondta Besenyei, aki tízszeres magyar bajnokként vonult viszsza 2015-ben.

 ?? ?? Halálgép Kilencen hunytak el a hegynek csapódó AN–2-es gép fedélzetén, ebből öten a magyar műrepülő-válogatott tagjai voltak Megrázó Besenyei Pétert megrázta a tragédia, négy hónapig képtelen volt repülőbe ülni
Halálgép Kilencen hunytak el a hegynek csapódó AN–2-es gép fedélzetén, ebből öten a magyar műrepülő-válogatott tagjai voltak Megrázó Besenyei Pétert megrázta a tragédia, négy hónapig képtelen volt repülőbe ülni
 ?? ?? Barátok Besenyei (alsó sor, középen) több barátját is elveszítet­te a tragédiába­n
Barátok Besenyei (alsó sor, középen) több barátját is elveszítet­te a tragédiába­n

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary