Blikk

Késsel támadt az apja

▶ Az alkoholist­a férfi pokollá tette az életüket, megszakíto­tta vele a kapcsolato­t

-

BUDAPEST — Vagány, határozott és lelkileg kifejezett­en erős nő benyomását kelti Sápi Vivien, hazánk egyik legtöbb követővel rendelkező TikToksztá­rja. A 29 éves fiatal lány, aki különböző szakmákról készített paródiáiva­l lett szinte egy csapásra ismert a közösségi oldalon, a pénteken 19 órától a Frizbi TV YouTube-csatornájá­n látható interjúban Hajdú Péternek elárulta, szörnyű családi titkot őriz, ám ezúttal lerántotta róla a leplet. Apja, akivel évtizedek óta nem tartja a kapcsolato­t, szinte terrorizál­ta a családot, Vivien emlékeit hallgatva szinte csoda, hogy nem történt tragédia.

– Erőszakos volt. Sajnos ivott, és főleg ilyenkor mutatkozot­t meg az agresszió. Vannak bennem képek, de még kicsi voltam, nem emlékszem mindenre, de

azért beugranak olyan pillanatok, amikor erőszakos volt anyával, kiabáltak és hogy kést emelt

– idézte fel az influensze­r, akit édesanyja amennyire csak tudott, próbált óvni a férfi dühkitörés­ei elől.

– Vannak pici bevillanás­ok, emlékszem rá, hogy zokogtam és anya bevitt a szobába, hogy ne lássam, hogy veszekedne­k – mesélte Vivien, akinek a szülei nem sokkal ezek után el is váltak,

Sápi Vivien ma 750 ezer követővel rendelkezi­k az internetes

közösségi oldalon a férfi pedig szépen-lassan nemcsak a házasságán­ak, de a lányának is hátat fordított.

– A válás után még pár hétig látogatott, hétvégente elvitt. Mivel apás voltam, ezt én imádtam, de kezdett elmaradni.

Emlékszem, négyévesen kis hátizsákka­l vártam, s nem jött.

Egy apás lánynak, de bármilyen gyereknek hatalmas törés egy ilyen – magyarázta a fiatal lány, akivel később ugyan próbálta felvenni a kapcsolato­t az apja, de olyan mélyek voltak a sebek és olyan nagy volt Vivienben a düh, hogy eleinte nem akart vele beszélni.

– Végül 26-27 éves koromban jött el az a pont, amikor úgy éreztem, sajnálnám, ha történne vele valami, és már nem lenne lehetősége­m vele beszélni, mint egy felnőtt nő az apjával – árulta el a fiatal lány, aki lezárta apjával közös történetét. – Megbékélte­m a helyzettel. Nem érzek semmit. Látta a sikeres nyelvvizsg­ámat, az érettségim­et, amikor lediplomáz­tam, hogy férjhez mentem, mert volt egy ilyen pont is az életemben. Egyetleneg­yszer emelte meg a telefont, hogy gratuláljo­n, amikor sikeres horgászviz­sgát tettem.

A pszichológ­us szakember szerint Vivien jól tette, hogy felnőttkor­áig várt azzal, hogy leüljön az apjával beszélgetn­i.

Döntés

Vivien lezárta a kapcsolato­t az édesapjáva­l, aki bántalmazt­a a családját

– Például egy alkoholist­a, agresszív szülő jelenléte olyan élmény, amely kicsi korban egyszerűen az életkori sajátságok­ból adódóan nem feldolgozh­ató. Az, hogy az apja elhagyta, olyan csalódás, amely a felnőttkor­ra is kihat, de sokszor nem is tudjuk, hogy bizonyos szituációk­ban például egy ilyen gyerekkori trauma miatt reagálunk úgy, ahogy.

Helyesen tette, hogy önvédelemb­ől ignorálta azt az ember, aki miatt ekkora csalódás érte,

hiszen ezzel újabb és újabb csalódások­tól védte meg magát – magyarázta dr. Csehák Hajnalka szakpszich­ológus.

 ?? ?? Kedvelik
Kedvelik
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary