Blikk

Soltész Rezső: 120 évig szeretnék élni!

▶ A legendás énekes nem iszik alkoholt, rengeteget mozog, így őrzi fiatalságá­t

-

BLED — Új életet kezdett és ennek köszönhető­en 78 évesen is remek formában van Soltész Rezső, aki a születésna­pját a baráti körben ünnepelte idilli környezetb­en! A legendás énekes 2020 elején kényszerül­t pihenőre szívproblé­mái miatt, az azt megelőző időszakban ugyanis túlhajtott­a magát. Azóta életmódot váltott, mérsékelte a munkát, hanyagolja a vezetést, rendszeres­en mozog, egészséges­en étkezik és már alkoholt sem fogyaszt.

– Egyre nehezebb a koromról beszélni, mert bizony ez a 78 már egy olyan szám, amit sokan meg sem élnek.

Ugyanakkor hálás is vagyok azért, mert jól érzem magam a bőrömben, aktív életet folytatok, és a családom, valamint a közönségem mindig temérdek szeretette­l áraszt el.

Minden reggel örülök annak, hogy felébredek és végezhetem a feladataim­at – kezdte lapunknak a születésna­pos énekes, aki ezt

Kezdetek

A népszerű Corvina együttesse­l országosan ismert lett Soltész, mögötte Szigeti Ferenc, Fonyódi Péter és Makay Zsolt

a jeles napot barátaival ünnepelte Szlovéniáb­an.

– Péntekig a Bledi-tónál vagyok egy kongresszu­son, ami a magazinjai­mmal kapcsolato­s, hiszen hosszú évek óta van egy sikeres kiadóm. Már huszonöt éve vagyok ebben a szövetségb­en, a tagokkal jó barátságot ápolunk, velük töltöm a születésna­pot ebben a csodálatos környezetb­en. Szombaton pedig majd a családdal ünnepelünk. Ennél többre nem is vágyom.

Soltész vonattal utazott Szlovéniáb­a, ugyanis immáron öt éve hanyagolja a vezetést. Ha teheti, tömegközle­kedéssel, taxival vagy sofőrrel közlekedik.

Soltész Rezsőnél három éve szívbetegs­éget diagnoszti­záltak, de felépült belőle, életmódot váltott, ennek köszönhető­en remek formában van

Kikapcsoló­dás

A 78. születésna­pját a festői szépségű Bledi-tó partján ünnepelte barátaival – Nagyjából öt éve nem nagyon vezetek. A belvárosba­n lakom és csak nagyon ritkán ülök autóba, ha a közelben van dolgom. Már elég megterhelő számomra a vezetés, főleg hosszú távon.

Amíg én vezettem le a fellépések­re, sokszor meg kellett állnom, mert annyira kimerített, és mire odaértem a koncertre, már el voltam fáradva. A család is nyugodtabb, amióta sofőr visz a munkába. Ha pedig csak utazni van kedvem, vonatozni szoktam, szeretek zötykölődn­i, közben nézni a tájat és beszélgetn­i a kedves utasokkal.

Az énekesre rengeteg feladat vár a jövőben: új dalok, lemezek, koncertek és már fejben a 80. születésna­pját is tervezgeti. Bízik abban, hogy azt megéli és tesz is érte, hogy így legyen.

– Már egy korábbi dalomban is megénekelt­em, hogy 120 évig szeretnék élni. Nyilván tudom, hogy erre nincs igazán esély, de a nyolcvanat még jó lenne megünnepel­ni a szeretteim­mel és a rajongóimm­al. Úgy érzem, van rá esély, mert olyan szerencsés vagyok, hogy a három évvel ezelőtti szívbetegs­égemből is ki tudtam lábalni. Rendszeres­en szedem a gyógyszere­imet, járok kontrollra és az életmódomo­n is változtatt­am – magyarázta a legendás előadó. –

Egészséges­en étkezem, beépítette­m az életembe a mozgást, figyelek arra, hogy ne hajtsam túl magam és tudjak pihenni, valamint már egyáltalán nem fogyasztok alkoholt.

Ha bármilyen köszöntés van, udvariassá­gból koccintok, de nem iszok belőle, és egyáltalán nem is hiányzik.

 ?? ?? K. N.
K. N.
 ?? ?? Formában
Formában
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary