Blikk

A színházam én vagyok

Minden főszerep az övé a teátrumban ▶ Még szerencse, hogy mivel ő a Fórum Színház főnöke, mindig egyezségre jut magával

- B. P.

A hűtlenség ára főszerepéb­en Pikali Gerda mellett Németh Kristóf

látható

BUDAPEST — Nem sikerült beváltania a saját ígéretét, Németh Kristóf ugyanis saját színháza megalapítá­sakor kijelentet­te: nem fog az összes darabjában játszani. Ha azonban valaki megnézi a Fórum Színház oldalát, kiderül, a teátrum jelenleg futó összes felnőttdar­abjának egyik férfi szereplője maga a színház

A Love.hu-ban (Kiss Anna Laurával)

csak beugró volt Kristóf igazgatója, Németh Kristóf. A színész nevetve adott magyarázat­ot a jelenségre.

Komédia

A feleség negyvennél kezdődik című darabban szintén Pikalival komédiázik – Továbbra is tartom, amit akkor mondtam, hogy nem azért csinálok saját színházat, hogy mindent én játsszak.

De idézhetem a klasszikus­t: miszerint akkor úgy gondoltam, most meg már másképp gondolom – viccelődöt­t a Drága örökösök sztárja, aki szerint tőle függetlenü­l alakult így a repertoár.

– A hűtlenség ára című előadást már azóta játszom, amikor a Fórum még nem is létezett, azt a Játékszínb­en mutattuk, be és amikor onnan eljöttem, ezt az darabot elhoztam magammal. Utána aztán volt több bemutatónk, egyikben sem merült fel, hogy szerepelje­k, aztán amikor tavaly Szentendré­n otthonra leltünk, s a Szentendre­i Teátrummal közös, koprodukci­ós előadásoka­t hozunk létre.

Nem szerettem volna játszani, de a teátrum igazgatója, Lőrinczy György kérte, hogy az első közös produkciób­an szerepelje­k,

ez lett A feleség negyvennél kezdődik – folytatta Kristóf, akinek nemrég a harmadik előadásukb­a is be kellett szállnia, az eredeti főszereplő ugyanis nem tudta vállalni tovább a darabot.

– A Love.hu-t eredetileg Lengyel Ferenccel mutattuk be, ő is rendezte és nagy sikerrel is játszottuk. Tavaly szilveszte­rkor elkezdtünk egy új projektet, a Szállodasz­ínházat, amely során a tervek szerint sokat megyünk majd vidékre. Amikor Feri visszajött a Celeb vagyok forgatásár­ól Kolumbiábó­l, jelezte, a sok egyéb színházi feladata és Drága örökösök forgatása miatt már nem szeretne jönni-menni az országban – emlékezett vissza a Fórum igazgatója, aki ezek után a rendezővel nagy erőkkel kezdte el keresni a beugró kollégát, de végül senki nem tudta vállalni. Végül Lengyel Ferenc ötlete alapján Németh Kristóf vette át a szerepet.

Erre vagyok trenírozva, hogy akár egy-két próbával is át tudjak venni egy monumentál­isabb szerepet, hiszen színész vagyok.

Egyszerűbb megoldás volt, hogy maradjak én a végleges új szereplő, ahelyett, hogy elkezdjünk egy harmadik embert keresni, egyeztetni – vallotta be az igazgató, aki azonban kijelentet­te: itt a vége. – Ennél többet nem vállalok. Vagy mégis? – nevetett. – Szerencsér­e főnökként mindig sikerül megállapod­nom saját magammal.

 ?? ?? Játék
Játék
 ?? ??
 ?? ?? Harmadik
Harmadik
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary