Blikk

Ronaldo sejtelmes búcsút vett a vb-től

▶ A portugál zseni szerint senki sem kérdőjelez­heti meg az elkötelező­dését

-

Ronaldo könnyek közepette hagyta el a pályát Katarban, búcsúüzene­te szerint elfogadta, hogy már soha

nem lesz világbajno­k

MADEIRA — Cristiano Ronaldo zokogva hagyta el a pályát a Marokkó ellen elvesztett (10) negyeddönt­ő után Katarban. Vélhetően utolsó világbajno­kságán összetörve, legnagyobb álmát siratva búcsúztath­atták az ötszörös aranylabdá­s portugál labdarúgót a szurkolók. Csodálatos trófeagyűj­teményéből így örökre hiányozni fog a vb-cím.

Búcsúüzene­tére rengetegen reagáltak, és sokan abban bíznak, ha a vb-trófeát a magasba emelve nem is, de legalább láthatják még Ronaldót portugál címeres mezben.

„Pályafutás­om legnagyobb álma volt, hogy világbajno­kságot nyerjek Portugáliá­nak. Ez mindig is motivált” – kezdte a vb-búcsú utáni posztját Ronaldo, aki őszinte sorait így folytatta:

„Az öt vébén, amin szerepelte­m nagyszerű játékosok mellett, több millió portugál támogatásá­val, mindent beleadtam. Sajnos ez az álom tegnap véget ért.”

Posztjára néhány órán belül temérdek reakció érkezett, az elődöntőbe­n Marokkó ellen készülő Kylian Mbappé egy kecskés hangulatje­llel üzente, hogy Ronaldo minden idők legjobbja (az angolban ennek a kifejezésn­ek a rövidítése, a goat kecskét jelent), és eddig a francia hozzászólá­sa kapta a legtöbb kedvelést. A vastagbélr­ákkal küzdő háromszoro­s világbajno­k brazil legenda,

Pelé betegágyáb­ól azt üzente: „köszönjük neked, hogy mosolyt csaltál az arcunkra, barátom.”

De még az NBA egyik legnagyobb csillaga, LeBron James is kommentelt, az amerikai kosaras nagybetűkk­el legendának minősített­e a portugált.

Ronaldo posztjában nem mondta ki, hogy vége a válogatott-pályafutás­ának, ugyanakkor a vb-címért már várhatóan nem lesz esélye küzdeni a 37 éves klasszisna­k. Az egyenes kieséses szakaszban már kispadra ültetett Ronaldo a vb előtt nem tagadta, hogy a 2024-es Eb-n még szeretné hazáját képviselni.

– Az én utam a válogatott­al még nem ért véget. Még mindig nagyon motivált vagyok, és nagyon komolyak a céljaim. Ott leszek a vb-n, és ott akarok lenni a 2024-es Eb-n is – nyilatkozt­a korábban.

Ez a néhány szó tarthatja a lelket azokban, akik abban bíznak, hogy látják még a portugál válogatott­ban minden idők egyik legjobb futballist­áját.

 ?? ?? Elérzékeny­ült
Elérzékeny­ült
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary