Blikk

Katedrára cserélte a képernyőt Szegvári Katalin

▶ A Magyar Televízió legendája elárulta, a három unokája tartja fiatalon

-

BUDAPEST — A het venes évek től a Mag ya r Telev ízió egyik meghatároz­ó alakja volt Szeg vári Katalin. A Hét, majd a Stúdió című műsor munkatársa­ként lett népszerű és a nézők nappaliján­ak állandó vendége. Mostanában a Heti Tv-ben láthatjuk, de fő tevékenysé­ge a tanítás, és ahogy a világ változik, hol egy teremben, hol pedig online osztja meg a tudását a kurzusára jelentkező­kkel.

Hátradőlni, nyugdíjba vonulni ugyanis még 75 évesen sem képes, köszönhető­en annak, hogy a diákjai visszajelz­ése alapján még bőven van mit adnia.

– Dolgozom, tanítok Pesten, Szegeden és online is, de már bőven nem annyit, mint régen – válaszolta Szegvári Katalin, amikor a jelenlegi életéről kérdeztük a Halhatatla­nok Társulata rendezvény­én.

Az eg ykori riporter a díj egyik alapítója és azt mondja, nagyon meglepődöt­t, amikor a szervezők az alapítókat, Érdi Sándort és őt, valamint a kuratórium elnökét, Szinetár Miklóst a legendák közé választott­ák. Ám reméli, igazán halhatatla­n nemcsak a tévézés, de talán a tanítás miatt is lesz.

– Nem a „tévézést ” tanítom, hanem

egy személyisé­gformáló tréninget csinálok, amely arról szól, hogyan hozhatjuk a legjobb formánkat a legszorong­atottabb helyzetben is.

Ezekhez persze használom az újságírás különböző műfajait, de nem azt tanítom, hogyan kell ma televízióz­ni, mert az nem lenne korrekt, hiszen nem vagyok benne – magyarázta az egykori riporter, aki példát is mondott arra, hogyan tudja felhasznál­ni a televíziób­an szerzett tudását.

Interjú

Az olimpiai bajnok úszónővel, Székely Évával is készített

interjút a Magyar Televízió munkatársa

– Nem vagyok pszichológ­us, de a nyilvános szereplésb­en van tapasztala­tom – nevetett. – Volt több diákom, aki azt gondolta magáról, hogy nem érdekes, ám elkezdtem velük interjúzni, és kiderült, hogy mégis. Ez pedig nagy önbizalmat, lökést adott neki – emlékezett viszsza Szegvári, akinek nagyon jólesik, amikor olyan visszajelz­éseket kap korábbi tanítványa­itól, hogy sokat kaptak a tőle tanultakbó­l.

A fiatal korosztáll­yal való

A Magyar Televízió korszakos riportere, Szegvári Katalin még tévézik, de 75 évesen már inkább a tanításra

és az unokáira koncentrál

Legendák

Szegvári Katalin és Érdi Sándor a Stúdió című egykori kulturális magazin meghatároz­ó arcai voltak

munka sok energiát ad, ám igazán fiatalon három gyermek tartja a tévés legendát.

– Van három unokám, ők az én életem központja. Van egy kétéves, valamint egy 9 és egy 13 éves, két fiú, egy lány, ők tartanak fiatalon.

Úgy érzem, amikor az unokáim magamhoz ölelem, egyben a fiamat is magamhoz ölelem – érzékenyül­t el Szegvári Katalin, aki azt is elárulta, továbbra is sokat néz tévét, leginkább a filmeket és színházi közvetítés­eket szereti.

 ?? ?? Súlypont
Súlypont
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary