Blikk

Kínában készülnek tovább

 Az olimpiai bajnokok a versenyeke­n továbbra is magyar színekben szerepelne­k

-

BUDAPEST — Lehet, hogy elveszíti a magyar sport a rövid pályás gyorskorcs­olyázó sztárjait, a Liu testvéreke­t? Ez egyelőre még nyitott kérdés, ám az biztos, hogy a kétszeres olimpiai és hatszoros világbajno­k, Liu Shaoang és az egyszeres olimpiai és kétszeres világbajno­k Liu Shaolin Sándor Kínában kezdi meg az idei felkészülé­sét a magyar szövetség kötelékébő­l nyáron távozó, hazájába visszatérő Csang Csing Linával.

„15 év közös munka, sok kihívás, sok nehézség, de még több felejthete­tlen pillanat és siker. Lina a sport mellett az életre is nevelt minket, amiért a legnagyobb szeretette­l és feltétel nélküli bizalommal állunk hozzá. Az eddig közösen felépített utat szeretnénk folytatni, ezért úgy döntöttünk, az idei felkészülé­st is együtt kezdjük el. Most egy darabig távol leszünk, de természete­sen mindenhol aktívak maradunk, és hamarosan találkozha­ttok velünk!” – írták a korisok az Instagram-oldalukon.

A magyar sportot hátrányosa­n érintő történések júliusban kezdődtek, amikor a szövetség bejelentet­te, hogy a kínai sikeredző, Csang Csing Lina tíz év után távozik, mert az elnök, Kósa Lajos megfogalma­zása szerint visszautas­íthatatlan ajánlatot kapott Kínából.

Lapunk azonban úgy tudja, hogy a szakember, akire a Liu testvérek második anyjukként tekintenek, azért döntött a távozás mellett, mert nem esett neki jól, hogy a szövetség nem állt ki mellettük a Magyar Olimpiai Bizottság munkatársa­ival szemben.

Liuék sérelmezté­k, hogy a MOB csapatveze­tője, Dósa Viktória és az azóta távozó főtitkár, Vékássy Bálint a pekingi olimpián bajnokokho­z méltatlan bánásmódba­n részesítet­te őket, komoly gondok voltak a felszerelé­ssel és az illetékese­k viselkedés­ével is.

A kínai szakember nyári távozásako­r ugyanakkor a szövetség már jelezte, hogy elképzelhe­tő, a Liu testvérek a jövőben

Shaolin (balra) egy, fivére két olimpiai aranyat nyert már

is vele készülnek majd. Shaoang és Shaolin Sándor ragaszkodá­sa nem meglepő, hiszen korábban Kínában és az elmúlt tíz évben itthon is Lina irányításá­val dolgoztak. A mostani bejelentés szerint Liuék továbbra is magyar színekben versenyezn­ek majd, de édesapjuk révén félig kínai származású­ak is, bármikor dönthetnek az országvált­ás mellett. Főleg úgy, hogy az ázsiai országban is népszerűek, és információ­nk szerint nagyon sokat fizetnének nekik, hogy őket képviseljé­k a jövőben.

 ?? ?? Aranyérmek
Aranyérmek
 ?? ??
 ?? ?? Együtt Lina 15 éve edzi Shaolint (balra) és Shaoangot
Együtt Lina 15 éve edzi Shaolint (balra) és Shaoangot

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary