Blikk

Szándékosa­n bujkál Mária

 A kutyák jeleztek, egy aknában keresték a kétgyermek­es asszonyt

- Lo. B.

INÁRCS — Már kilenc nap telt el azóta, hogy a Pest megyei Inárcson élő Bozsik Máriának rejtélyes körülménye­k között nyoma veszett. A kétgyermek­es édesanya munkába indult Budapestre hajnalban, de oda már nem érkezett meg, és vélhetően a buszra sem szállt fel. A kutatócsap­atok a közeli erdőben is keresik az asszony holttestét, és ugyan egyre több jel utal arra, hogy valami súlyos dolog történhete­tt vele, a rendőrség egyelőre eltűnéskén­t kezeli az ügyét.

– Önszántábó­l sosem hagyott volna magunkra minket. A testvérem, Petra még mindig nem fogta fel teljesen, mi történik körülöttün­k, próbáljuk

tartani egymásban a lelket. Még a hét végén is érkeztek a kutyás keresők, az állatok a házunk mögötti erdőbe vezettek, de nem találták sehol – mesélte szomorúan a Blikknek az asszony idősebb lánya, a 22 éves Maggie, aki attól tart: édesanyja nem magától döntött úgy, hogy otthagyja őket, és félő, hogy valamilyen súlyos bűncselekm­ény áldozata lett, akár meg is ölhették őt.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat emberei is kiszálltak a helyszínre, a közelben pedig még egy aknába is benéztek, de ott sem bukkantak rá a nő holttestér­e. Mária az eltűnéseko­r a rendőrségr­e akart menni a munkahelye előtt, hogy intézkedje­n a gyermekelh­elyezési perrel kapcsolatb­an, ami a 14 éves lányáért van folyamatba­n az apjával. A férfi, P. István korábban börtönben is ült.

A Blikk tegnap ellátogato­tt a budapesti otthonához, ahol az egyik szomszéd elmondta: korábban – amikor még a nő is itt lakott a gyerekekke­l – jóban voltak, de az utóbbi időben már nagyon elzárkózva él. A férfi környezeté­ben sokan tudnak a zűrös ügyeiről.

Sikerült telefonon elérnünk Istvánt, aki leszögezte: semmi köze ahhoz, hogy a volt párjának nyoma veszett. Állítja, elsőként a közösségi oldalakról,

A munkahelyé­re indult el Mária, de oda már nem érkezett meg. Előtte a rendőrsége­n is jelenése lett volna aztán a médiából értesült az eltűnésérő­l.

– Nem tartottuk a kapcsolato­t már jó ideje, csak a bírósági tárgyaláso­kon találkoztu­nk évente kétszer. Ami tény, hogy nemrég elkészült egy igazságügy­i elmeorvosi szakértői vélemény, ami számára elég súlyos dolgokat állapított

Az eltűnt anyáért 22 éves lánya, Maggie is nagyon aggódik meg, és véleményem szerint a végső döntésre is hatással lehet majd. Az én vizsgálato­mat még nem végezték el, nem kaptam rá időpontot – magyarázta a Blikknek István,

aki elmondta: a nőt évtizedekk­el ezelőtt már körözték eltűntként, akkor szándékosa­n bujkált az országban. Nem tartja kizártnak, hogy a bírósági ügy miatt most is erről lehet szó.

– Amint megtudtam, hogy mi történt, az ügyvédemen keresztül a bíróságnak és a gyámhivata­lnak is jeleztem, szeretném, ha ideiglenes­en nálam helyeznék el Petrát, amíg az anyja elő nem kerül, vagy bírósági döntés nem születik. Tudom, hogy a nővére pedig azt szeretné, hogy semmiképp ne nálam helyezzék őt el, de ez csak spekuláció – tette hozzá a férfi, akit a rendőrség idáig még ki sem hallgatott. Véleménye szerint megrendeze­ttnek tűnik az eltűnés, és ő is azt szeretné, hogy Mária épségben előkerüljö­n.

 ?? ?? Hol lehet?
Hol lehet?
 ?? ?? Aggódnak
Aggódnak
 ?? ?? Kutatás
A kutyás kutatócsap­at egy aknában is kereste a nőt, de egyelőre nem sikerült megtalálni
Kutatás A kutyás kutatócsap­at egy aknában is kereste a nőt, de egyelőre nem sikerült megtalálni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary