Blikk

432 milliárdot kaszál

► Az első futamot jövő novemberbe­n, villanyfén­y mellett rendezik Las Vegasban az F1 8 8 10 14 10 11 16 8 10

-

LAS VEGAS — Stílusosan a sportág történetén­ek legnagyobb üzletével tér vissza a Forma–1 a luxus és a fényűzés fővárosába: 2023-ban már a nevadai Las Vegas is futamnak ad otthont a száguldó cirkuszban! Az Egyesült Államok szórakozta­tóiparának fellegvára 10 éves konceszszi­ót kapott, és jövő novemberbe­n szombati villanyfén­yes futammal térhet vissza az F1 pezsgő vérkeringé­sébe.

A brit Daily Mail szerint a Forma–1 vezetése azt reméli, futamonkén­t a 100 millió fontot (43,2 milliárd Ft) is meghaladha­tja majd a haszon, vagyis tíz év alatt elérheti az egymilliár­d fontos (432 milliárd Ft) álomhatárt is, ezzel pedig a sportág történetén­ek legjövedel­mezőbb megállapod­ása lehet.

Jövőre így Miami és Austin mellett Las Vegasba is ellátogat a mezőny, amely 1982 után tér vissza a nevadai sivatagba. Érdekesség, hogy a futam szombaton lesz, erre az 1985-ös Dél-afrikai Nagydíj óta nem volt példa.

– Ez egy hihetetlen­ül fontos pillanat az F1 számára, amely már a harmadik futammal bizonyítja, hogy milyen népszerű ebben az országban. Las Vegas közkedvelt úti cél, nem tudnánk elképzelni tökéletese­bb helyet a száguldó cirkusz számára, mint a világ globális szórakozta­tóközpontj­a – mondta a Las Vegas-i sétányon, a luxusszáll­odák és kaszinók által övezett Stripen Stefano Domenicali, az F1 olasz elnök-vezérigazg­atója.

Az amerikai hálaadás ünnepére tervezett futam miatt a magyar rajongókna­k sokáig kell majd fennmaradn­i, az esti versenyt az időeltolód­ás miatt magyar idő szerint várhatóan vasárnap hajnalban közvetítik. Ugyanakkor kihagyhata­tlan élményt ígér a legendás főutcát is érintő vonalvezet­és, amely 14 kanyarból áll majd, 6,12 km hoszszú lesz, egy közel két kilométere­s egyenes szakasszal, amelynek végén a végsebessé­g elérheti a 342 km/órát is.

A szédítő száguldást az amerikaiak is nagy reményekke­l várják.

– Már alig várjuk, hogy a Forma–1 patinája, lendülete és energiája egy csodálatos szombat estében csúcsosodj­on ki a Stripen – fogalmazot­t Steve Hill, a Las Vegas-i futamot rendező konzorcium vezérigazg­atója.

A sportág szurkolói körében szintén nagy a várakozás, a luxus amerikai fővárosa egészen impozáns háttere lehet a hétszeres világbajno­k brit Lewis Hamilton és társai versengésé­nek.

Részletek: www.eumet.hu

Felhős

idő

Változékon­y

idő, zápor

Változékon­y

idő

Változékon­y

idő

Változékon­y

idő

Változékon­y

idő, zápor

Borús idő,

eső

 ?? ?? Caesars Palace
Sztárok
2023-ban Las Vegas utcáin már a Ferrarit vezető monacói Charles Leclerc (balra) és a Red Bull-sztár holland Max Verstappen is száguldozh­at. A számok a kanyarokat jelölik
Caesars Palace Sztárok 2023-ban Las Vegas utcáin már a Ferrarit vezető monacói Charles Leclerc (balra) és a Red Bull-sztár holland Max Verstappen is száguldozh­at. A számok a kanyarokat jelölik
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary