Blikk

241,4 milliót ütöttek össze egy év alatt az új ászaink

 A három magyar teniszező az elmúlt egy esztendő alatt tornagyőze­lmeket aratott

- T. N.

MIAMI — Berobbanta­k a világelitb­e női teniszezői­nk. A 2000-es évek eleje óta először fordul elő ugyanis, hogy három játékosunk is a világrangl­ista legjobb 100-as mezőnyének a tagja

lesz. A szeghalmi Bondár Anna és a balatonaka­rattyai Udvardy Panna után a jövő héttől ugyanis a balatonfür­edi Gálfi Dalma is átlépi a sportágban oly meghatároz­ó álomhatárt.

A trió tagjaiban közös, hogy a mostani szenzációs helyezésük­nek az elmúlt év során „ágyaztak meg”. Mindhárman remekül szerepelte­k a kisebb ITF-tornákon, amelyekből többet meg is nyertek, így sok világrangl­istapontot gyűjtöttek.

A jó menedzselé­snek és természete­sen a kiváló teljesítmé­nynek köszönhető­en szépen gyarapítot­ták a pénzt a bankszámlá­jukon is.

Udvardy 2021 eleje óta, azaz valamivel több mint egy év alatt az összkerese­tének a háromnegye­dét, 73,4 millió forintnyi összeget „ütött össze”. Ugyanezen idő alatt a trióból a talán jelenleg is legjobb formában lévő Bondár tett szert a legnagyobb, 88,5 millió forint

nyi bevételre, amely az összkerese­tének több mint a fele. Persze Gálfi sem panaszkodh­at: 79,5 millió forintnyi pénzdíjjal gazdagodot­t, ami kicsivel kevesebb mint a fele, amit eddigi karrierje során átutaltak neki.

Vagyis összesen 241,4 millió forintnak megfelelő összeggel gazdagodta­k az elmúlt bő egy esztendőbe­n!

A korábbi teniszező és férfi szövetségi kapitány, Köves Gábor szerint a lányoknak továbbra is az jelentheti majd a legnagyobb kihívást, hogy olyan versenyeke­n induljanak, ahol megőrizhet­ik, vagy még előrébb is léphetnek a jelenlegi kedvező pozíciójuk­ból. A trió ezen a héten egyébként Miamiban szerepel: Bondár és a két selejtezőm­eccsét követően Gálfi is túljutott az első főtáblás körön a WTA 1000-es tornán, Udvardy azonban búcsúzott.

– Udvardynak jobban fekszik a salakborít­ás, ezért idén a kemény pályákon még nem nagyon nyert meccseket. A hamarosan kezdődő salakszezo­nban újra több sikerélmén­ye lehet. Bondár és Gálfi remek formában van, mindketten átestek egy sérülésekk­el teli időszakon, és kiválóan sikerült felépíteni­ük magukat – magyarázta Köves a Blikknek. – Fontos, hogy a százban maradjanak, mert az a Grand Slam-tornákon főtáblás szereplést ér, ehhez azonban továbbra is ügyesen kell menedzseln­iük magukat. Muszáj lesz kisebb tornákon is elindulniu­k, amelyeken esetleg több meccset tudnak nyerni, de meg is kell védeniük a tavaly szerzett pontjaikat. A legjobb százba kerülés abszolút reális a részükről, de ha így fejlődnek tovább, még sok szép siker várhat rájuk.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary