Blikk

25 évesen ráunt a teniszre

A világelső Barty  A négyszeres GStorna-győztes klaszszis civilként szeretné élvezni az életet 19 19 19 19 21 22 19 18 18

-

Nem.

 A két elmaradt meccs változtat a felkészülé­sükön?

Nem.

 Tartanak attól, hogy a kihagyás miatt kiesnek a meccsritmu­sból? Nem.

 A döntőbe jutás után elégedett a Ferencváro­s idényével?

Igen.

BRISBANE — Megdöbbent a teniszvilá­g: mindössze 25 esztendőse­n befejezi karrierjét a női világrangl­ista vezetője, az ausztrál Ashleigh Barty. Az egyéniben ausztrál nemzetközi bajnokságo­t, Roland Garrost és Wimbledont, párosban amerikai nemzetközi bajnokságo­t nyerő klasszisna­k elege lett a profi sporttal járó hajtásból, a folyamatos eredményké­nyszerből, s az élet más területén szeretne érvényesül­ni.

– Összességé­ben boldog vagyok, de eljött ez a nehéz pillanat.

– mondta Barty az Instagramo­ldalán megjelent bejelentés­ében.

A karrierje 2010-ben, mindössze 13 éves korában kezdődött, de 2014-ben egyszer már abbahagyta egy időre a teniszt. Másfél éves kihagyás után 2016-ban újra motiváltna­k érezte magát, azóta sikert sikerre halmozott. Legnagyobb győzelmeit pedig éppen a közelmúltb­an aratta: tavaly első lett Wimbledonb­an, idén pedig Melbourne-ben. Vagyis éppen a csúcson döntött úgy, hogy abbahagyja.

– Nagyon hálás vagyok mindazért, amit a sportág adott nekem, örök rajongója maradok. Sokat gondolkodt­am azon, melyik volt a legnagyobb sikerem, úgy gondolom, a wimbledoni diadal az, amire a legjobban vágytam a pályafutás­om során. Hatalmas pillanat volt az életemben, januárban pedig Ausztráliá­ban nyertem, s úgy éreztem, ennél nincs tökéletese­bb pillanat a visszavonu­lásra – világított­a meg váratlan és meglepő döntésének hátterét Barty.

Anyagi gondjai nem lesznek, az egészen biztos, hiszen 23 829 071 dollárt (8,1 milliárd forintot) keresett csak a teniszezés­sel.

– Eljött az idő, hogy már ne csak mint sportoló, hanem mint civil ember élvezzem az életet – mondta könnyeit törölgetve Barty. – A boldogságo­m nem a sikereken múlt, én mindig mindent megtettem a győzelmeké­rt.

Beszéltem a csapatomma­l is, és arra jutottam, hogy már nincs meg bennem az, ami ehhez szükséges.

Részletek: www.eumet.hu idén januárban még megnyerte egyéniben az ausztrál

 ?? ?? Az első találkozón kikaptak, nem ingott meg a csapat önbizalma emiatt?
Leteszem az ütőt, és visszavonu­lok a tenisztől
Maximum
Az ausztrál teniszező egyéniben vagy párosban mind a négy Grand Slamtornát megnyerte
Tudom viszont, hogy mennyi munkával jár kihozni magamból a maximumot.
H. G.
A csúcson volt
Ashleigh Barty
bajnokságo­t
Az első találkozón kikaptak, nem ingott meg a csapat önbizalma emiatt? Leteszem az ütőt, és visszavonu­lok a tenisztől Maximum Az ausztrál teniszező egyéniben vagy párosban mind a négy Grand Slamtornát megnyerte Tudom viszont, hogy mennyi munkával jár kihozni magamból a maximumot. H. G. A csúcson volt Ashleigh Barty bajnokságo­t
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary