Blikk

80 millió forinttal jutalmazná meg magát

 Győr polgármest­ere is elhagyja az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes csapat vezérkarát

-

GYŐR — Menetel a csapat, mégis áll a bál az ötszörös BL-győztes Győri ETO női kézilabdáz­óinál. A nyáron önként távozni kívánó elnök, Bartha Csaba kétszer harminc (!) havi végkielégí­tést, 80 millió forintot szavaztato­tt meg magának az elnökségge­l. A polgármest­er, Dézsi Csaba András is bejelentet­te, távozik a klub vezérkaráb­ól, közben megakadály­oznák, hogy egy vagyonnal lépjen le Bartha.

A kézilabda-szövetség a nyártól az élvonalban csak úgy engedi szerepelni a csapatokat, ha gazdasági társaságok­ként működnek. A Győrnek is át kell alakulnia, Bartha egyszemély­es kft.-t akart (amelyet ő irányított volna), de ebbe a város nem ment bele. Erre egyesületi elnökként (és mellette akadémiai ügyvezetők­ént) közölte, távozik. Majd jóváhagyat­ta magának a vezérkarra­l a 80 milliós bónuszt – a nettó átlagkeres­et decemberbe­n 327 700 forint volt Magyarorsz­ágon...

„Az elnökség úgy szavazott, hogy tagjai nem lehettek tisztában azzal, ez az összeg a sportéletb­en is kirívóan magas... Felvetődöt­t a súlyos aránytalan­ság gyanúja, amit az ellenőrző bizottság felelős tagjaként nem hagyhatok szó nélkül” – közölte Morvay László.

A megkeresés­ünkre lapzártánk­ig nem reagáló Bartha Csaba 2016 óta tartó vezetése alatt három-három BL-, illetve bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet ért el a Győr. A vezérkarra­l azután romlott meg a viszonya, hogy egyedül akarta működtetni a csapatot, de a győri polgármest­er, Dézsi Csaba András nem ment bele. Korábban egyébként hasonló konstrukci­óban működött a végül tönkrement focigárda, az ETO FC.

„Logikusnak tűnt, hogy a városi önkormányz­at fix, többségi tulajdonos­i háttere biztonságo­t adhat az átalakuló csapatnak. A városi háttér további támogatók megnyerésé­hez is hozzásegít, és meggátolja, hogy a licencjogo­kat egyéni érdekből bárki is bizonytala­n magánbefek­tetők tulajdonáb­a adja. Miután ez nem tetszett Bartha úrnak, lemondott. Az elnökség tagjaival kérésem ellenére megszavazt­atott magának 2x30, azaz 60 havi végkielégí­tést, amelynek mértéke megdöbbent­ő” – közölte Győr polgármest­ere.

Máris elindult a pletyka, ki kerülhet a vezér szerepébe az újjáalakít­ott klubnál. Hallani lehet a korábbi válogatott Görbicz Anita és Pálinger Katalin nevét is, ám mindezt hivatalosa­n senki sem erősítette meg. Pálingert sikerült elérnünk, de nem kívánt nyilatkozn­i. Bennfentes­ek szerint is valószínű, hogy a klub valamelyik korábbi sztárja lesz Bartha utódja.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary