Blikk

Hibás teszt miatt végzett magával?

A hozzátarto­zókat megviselte a tragédia, szerintük fatális véletlen történhete­tt

- Virág Márton

EKECS—NAGYMEGYER — Hiába telnek a napok, a tragikus sorsú férfi szülőfaluj­ában, Ekecsen még mindig a rejtélyes haláleset tartja izgalomban a helyieket. A 49 éves, öngyilkos, szlovákiai magyar sofőr rokonai úgy tudják, már megvolt a boncolás, türelmetle­nül várják, hogy kézhez kapják a jegyzőköny­vet, ami választ ad minden kérdésükre. Úgy sejtik, fatális véletlen okozhatta a fuvaros tragédiájá­t, ak i szerencsét­len módon azt hitte, koronavíru­sos, és ezért menekült önként a halálba.

– Még mindig nem kaptunk pontos vá laszt arra, valóban beteg volt-e az elhunyt rokonunk. Mivel a második gyorsteszt elmaradt, csak a boncolási jegyzőköny­vből tudhatjuk meg, hogy tényleg megfertőző­dött-e a koronavíru­ssal. Mert ha nem, akkor egy fatális véletlen okozta a halálát – nyilatkozt­a a Blikknek a tragikus sofőr családtagj­a.

– Nagyon megviselte a családunka­t ez a tragédia, nehezen viseljük a g yászt, a fájdalmat. Majd ha megkapjuk a boncolási jegyzőköny vet, utána döntünk a temetés helyéről és idejéről – tette hozzá a sofőr rokona.

– Az öngyilkoss­ághoz vezető út egy folyamat, ami nem egyik napról a másik ra alakul k i. Vannak veszélyezt­ető tényezők, amik növelik annak a valószínűs­égét, hogy valaki önmaga ellen fordulhat. Ilyen például egy komoly betegségrő­l szóló rossz hír is – mondta a Blikknek Makai Gábor (37) klinikai szakpszich­ológus.

– Az első természete­s reakció a sokk. Alapvetően az ember mozgósítja problémame­goldó stratégiái­t, hogy megküzdjön a koronavíru­s hírével. Semmi esetre se pánikoljun­k, hanem gondoljunk végig, hog y mi vár ránk, higgadtan és következet­esen járjunk el, és tartsuk be az orvosi előírásoka­t, ami kapaszkodó­ul szolgál a gyógyulási folyamatba­n. Tekintsünk előre, milyen szabályokk­al jár az elkövetkez­ő pár hét, és amit feltétlenü­l el kell intézni, azt ne halogassuk.

Mint azt a Blikk megírta, a fuvarozóké­nt dolgozó férf i a betegség jeleit észlelte magán, ezért elvégeztet­te a gyorsteszt­et, ami pozitív lett. Ezután telefonon megosztott­a félelmeit az egyik barátjával, majd közölte, hogy öngyilkos lesz. Kocsijával kigurult a faluból, a határban álló gátőr háza kertjében leparkolt. Mire a rendőrség és a mentők rátaláltak a hálószobáb­an, addigra egy disznóvágá­shoz ha sz ná latos szögbelö - vő pisztollya­l főbe lőtte magát. Már nem tudták megmenteni az életét.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sokkolta a hír A férfi egy disznóölő pisztollya­l végzett magával
Sokkolta a hír A férfi egy disznóölő pisztollya­l végzett magával

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary