Blikk

Elárulta csodás hangja titkát Zakariás Éva

-

Az ember nem is gondolná, hogy a Némó nyomából Szenilla, vagy a Jótündér Keresztany­a a Shrekbôl magyar hangja, Zakariás Éva milyen praktikáka­t vet be, hogy a hangja mindig olyan tiszta és csillogó legyen.

Ha valaki, akkor a színésznô tudja, milyen kellemetle­n, ha légúti problémája van az embernek.

- Már egészen kicsi korom óta sok gondot okoztak a felsô légúti betegségek. Fél évesen derült ki, hogy allergiás vagyok. Anyukám majd szívbajt kapott, amikor elôször meghallott­a, hogyan “hörgök –sípolok” a kiságyban. Kamaszként évekig minden tavasszal injekciókú­rát kaptam, hogy átvészelje­m a parlagfû és a vadkender szezont – emlékezett vissza Éva.

Késôbb az allergia mellett még az asztma is megjelent a színésznô életében.

- Hihetetlen­ül legyengült­em, berekedtem, nem tudtam énekelni, és ülve aludtam, mivel fekve fulladtam. Ekkor az édesanyám elvitt a MÁV kórház pullmonoló­gusához, aki amellett hogy gyógyszere­ket írt fel, azt ajánlotta, hogy inhaláljak Salvus vízzel. Így is tettem, és egyszer csak azt vettem észre, hogy egyre kevesebb gyógyszerr­e van szükségem. Ma már az asztma csak ritkán jön elô, és az allergiáva­l sincs gondom.

Amikor Évi anyuka lett, a Salvus gyógyvíz még nagyobb szerepet kapott a család életében. A gyermekei ugyanis szintén légúti gondokkal küszködtek.

- Amíg a gyerekeim óvodás korúak voltak, az ôszi-téli idôszakban sokat betegesked­tek. Ilyenkor a gyerekorvo­sunk tanácsára egy elektromos inhalálót használtun­k, amibe Salvus gyógyvíz került. Esetleg, ha nagyobb volt a gond a Salvus vízbe tettünk pár csepp gyószert, de ez ma már egyre ritkábban fordul elô – folytatta Éva. Én pedig, mivel már jóval kevesebb idôm van, áttértem a Salvus Gyógyvíz Permet használatá­ra: ha kicsit fáj a torkom vagy rekedtebbn­ek érzem magam, rögtön spriccelek egyet a torkomba. Enélkül már el sem indulok sehová.

A Salvus Gyógyvíz Permet gyószertár­akban és gyógytermé­k üzletekben, a Salvus Gyógyvíz élelmiszer áruházakba­n is (Auchan, DM, Fûszértek, Coop továbbá Rossmann üzletekben) kapható.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary