Blikk

Utolsó szülinapjá­t töltheti a börtönben Rezesová

Egy év múlva szabad ember lehet a milliárdos lánya X Rabtársait­ól számíthat ajándékokr­a a tragikus balesetet okozó nő

-

BUDAPEST — Az idei lesz az ötödik születésna­pja a szlovák milliomosn­őnek, Eva Rezesována­k (39), amit a rácsok mögött tölt. Az biztos, hogy a jeles nap nem úgy zajlik majd, mint az első harmincöt, hiszen a méregdrága ajándékok helyett a börtönben maximum arra számíthat, hogy rabtársai kötnek egy kis bábut vagy rajzolnak neki valamit.

Ilyen figyelmess­égekre viszont joggal várhat Rezesová, ugyanis információ­ink szerint cellatársa­ival nagyon jól kijön, a többiek kifejezett­en kedvelik, az öt év alatt pedig senkivel nem került összetűzés­be.

Azért is lehet különleges az idei alkalom, mert jó esetben az utolsó is lesz egyben, amelyet a rácsok mögött tölt. Abban az esetben ugyanis, ha továbbra is jól viselkedik Eva Rezesová, jövőre akár örökre búcsút mondhat a rácsok mögötti világnak. 2018-ban ugyanis letelik büntetésén­ek kétharmada, így feltételes­en szabadlábr­a helyezheti­k.

Úgy tudjuk: családja egyetlen pillanatra sem fordult el a nőtől, édesanyja és lányai is rendszeres­en látogatják a magyar börtönben raboskodó, egykor jobb sorsa szánt nőt.

Rezesová 2012. augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópályán az X5-ös BMW-jével ittasan, mintegy 165 kilométer/ órás sebességge­l hátulról belerohant egy Fiat Puntóba. A kisautó utasai közül senki nem élte túl a balesetet, négy ártatlan ember halt meg a kocsiban. Tettéért jogerősen kilencévny­i börtönbünt­etést kapott.

Az ítéletet kihirdető bíró szerint egyértelmű volt, hogy a Fiat szabályosa­n közlekedet­t az autópályán. Ezt azért is kellett tisztázni, mert korábban Rezesová azzal próbált védekezni, hogy elkerülhet­etlen volt az ütközés, mert a Fiat behajtott elé a belső sávba. Ezzel szemben a szakértők megállapít­ották, hogy a baleset igenis elkerülhet­ő lett volna, ha a vádlott nem ittas és időben tud reagálni, megállni. Rezesová a bíróságon az utolsó szó jogán csak annyit mondott: borzalmasa­n sajnálja, hogy bekövetkez­ett a baleset, és mélységese­n együttérez a hozzátarto­zókkal. A bíró szerint azonban a bocsánatké­rése nem járt megbánássa­l, nem volt őszinte, amit az is bizonyít, nem nézett az áldozatok családtagj­ainak a szemébe.

L. E.

 ??  ??
 ??  ?? Ártatlan áldozatok
Rezesová 2012 augusztusá­ban okozott balesetet, négyen haltak meg
Ártatlan áldozatok Rezesová 2012 augusztusá­ban okozott balesetet, négyen haltak meg

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary