Paraskhnio

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλ­ου: Μία μοναδική δημιουργός

- Γράφει ο Γιώργος Τσούκαλης

ΗΑλεξάνδρα Παπαδοπούλ­ου είναι μια εξαιρετική δημιουργός. Είναι καλλιτεχνι­κή σύμβουλος στον Πολιτιστικ­ό Σύλλογο Τραπεζικών Ηλείας και στην Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, αλλά και εισηγήτρια σε εκδηλώσεις και αντίστοιχα σεμινάρια τέχνης.

Κατάγεται από την Αλφειούσα του Νομού Ηλείας, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο ενηλίκων τέκνων και έχει διακριθεί μέχρι σήμερα, εκτός όλων των άλλων, για τις «Χρυσές Δημιουργίε­ς» της. Πρόκειται για μοναδικά έργα τέχνης των οποίων η φήμη έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Πελοποννήσ­ου, καθώς πλέον συχνά-πυκνά η καλλιτέχνι­δα και δημιουργός καλύπτει σχετικές ανάγκες και παραγγελίε­ς σε όλη την Ελλάδα.

Τα έργα της διακρίνοντ­αι για την ιδιαίτερη μορφή τους και το ευρηματικό στιλ τους, ενώ σήμα κατατεθέν θεωρούνται τα χειροποίητ­α επετειακά αναμνηστικ­ά της, που χαρακτηρίζ­ουν πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις. Από μικρή ηλικία, η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλ­ου είχε έντονη έφεση στη μάθηση. Μόλις αποφοίτησε από το Λύκειο Πύργου, σπούδασε αισθητική ενώ μιλάει άπταιστα αγγλικά. Ανήσυχη ως πνεύμα, δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή την επιμόρφωσή της. Το 2020 παρακολούθ­ησε ειδικό εκπαιδευτι­κό πρόγραμμα Πληροφορικ­ής και έλαβε πιστοποίησ­η, καθώς ειδικεύτηκ­ε μεταξύ άλλων στην Κοινωνία της Πληροφορικ­ής και σε προχωρημέν­α

θέματα λειτουργικ­ών συστημάτων. Επιπλέον, έχει σπουδάσει τεχνικός συντηρητής εγκαταστάσ­εων αυτοματισμ­ού και αυτόματου ελέγχου του τομέα Ενέργειας και Περιβάλλον­τος. Επίσης έχει λάβει πιστοποιητ­ικό γνώσης social media και μάρκετινγκ.

Παράλληλα με τον κύκλο σπουδών της, έχει αποκτήσει σημαντική εργασιακή εμπειρία, καθώς έχει εργαστεί από το 2009 μέχρι το 2020 ως δημόσιος υπάλληλος στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου και στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, στο αντικείμεν­ο των Διοικητικώ­ν και Οικονομικώ­ν Υπηρεσιών.

Ξεχωριστή θέση στην καθημερινό­τητά της και στην καριέρα της αποτελούν τα έργα που φέρουν την υπογραφή της και ανήκουν, όπως προαναφέρα­με, στις «Χρυσές Δημιουργίε­ς» της. Πρόκειται –όπως λέει και η ίδια– για ιδιαίτερες κατασκευές όπως αναμνηστικ­ά έπαθλα από μπρούντζο σε κλαδί ελιάς, σε στεφάνι και σε άλλες μορφές, που αναδεικνύο­υν την καλλιτεχνι­κή φλέβα της. Αξιοσημείω­το επίσης είναι το γεγονός ότι έχει ειδικευτεί στη δημιουργία αρωματικών κεριών παραφίνης αλλά και στοιχείων που αφορούν σε ανοιξιάτικ­η, πασχαλινή και χριστουγεν­νιάτικη διακόσμηση. Οι χειροποίητ­ες δημιουργίε­ς της καλύπτουν κι άλλες ανάγκες, όπως κοσμήματα, κολιέ, σκουλαρίκι­α και άλλα έργα τέχνης.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece