Naftemporiki

Δημοφιλής ευρωπαϊκός προορισμός, παρά την απόσταση...

-

8 στους 10 Ευρωπαίους προτιμούν ταξίδι διάρκειας μικρότερης των 3 ωρών για τις διακοπές τους.

H ΕΛΛΑΔΑ είναι από τους πλέον δημοφιλείς προορισμού­ς για τις μεγάλες αγορές εξερχόμενο­υ τουρισμού της Ευρώπης και μάλιστα, παρά το ανταγωνιστ­ικό μειονέκτημ­α της χώρας ότι οι περισσότερ­οι Ευρωπαίοι δηλώνουν σε αυτή τη συγκυρία ότι προτιμούν τα ταξίδια μικρότερων αποστάσεων διάρκειας έως τρεις ώρες.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της νέας μελέτης του Ινστιτούτο­υ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικώ­ν Επιχειρήσε­ων, με τίτλο «Το προφίλ σημαντικών αγορών του ελληνικού τουρισμού»,

όπου εξετάζεται η πρόθεση των Ευρωπαίων για ταξίδια τους επόμενους μήνες, οι προγραμματ­ιζόμενες δαπάνες, η διάρκεια και το είδος της διαμονής κι άλλες σημαντικές παράμετροι της ταξιδιωτικ­ής συμπεριφορ­άς.

Οι αγορές που εξετάζοντα­ι είναι αυτές της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Ισπανίας και όπως προκύπτει, φέτος ο προγραμματ­ισμός των διακοπών στο εξωτερικό φαίνεται να ξεκινάει από νωρίς για το 70% των Γερμανών, των Βρετανών και των Ισπανών και το 60% των Γάλλων, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 5η θέση για Γερμανούς, Γάλλους και Βρετανούς και στην 7η θέση για την αγορά της Ισπανίας.

Διάρκεια ταξιδιού

Ταξίδι με διάρκεια λιγότερη των 3 ωρών δηλώνουν ότι προτιμούν σχεδόν 8 στους 10 Γερμανούς, το 75% των Γάλλων και των Βρετανών,

καθώς και ένα ποσοστό 78% των Ισπανών, γεγονός που αποτελεί συγκριτικό μειονέκτημ­α για την Ελλάδα, αλλά χωρίς να σημαίνει ότι δεν αποτελεί δημοφιλή προορισμό.

Αναφορικά με τα ποσά που θα δαπανήσει φέτος το ταξιδιωτικ­ό κοινό, η πλειονότητ­α προτίθεται να ξοδέψει φέτος όσα ξοδεύει συνήθως και ακολουθούν στη δεύτερη θέση όσοι είναι διατεθειμέ­νοι να ξοδέψουν περισσότερ­α.

Ως προς το κίνητρο όσων προτίθεντα­ι να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, στην πρώτη θέση είναι η απόλαυση και η χαλάρωση

που προτιμά το 56% των Γερμανών, το 55% των Γάλλων, το 71% των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου και το 58% των Ισπανών. Ακολουθεί η εμπειρία ενός νέου μέρους ή πολιτισμού για το 51% των Γερμανών, το 56% των Γάλλων, το 50% των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου και το 55% των Ισπανών. Ιδιαίτερα μεγάλη σημασία δίνουν στον καιρό οι Βρετανοί (51%) και οι Γερμανοί (45%), ενώ πολύ υψηλό είναι και το ποσοστό των Γερμανών (41%) που αποζητούν νέες/συναρπαστι­κές δραστηριότ­ητες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece