Naftemporiki

Έχασε το όνειρο η Εθνική

Η επαύριον μετά τον αποκλεισμό από τους Αγώνες του Τόκιο

- Του Θέμη Τόγια ttogias@ naftempori­ki. gr

Το όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του Τόκιο μετατράπηκ­ε σε «εφιάλτη» για την εθνική ομάδα. Το αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με «κάτω τα χέρια» από την Τσεχία με 97- 72 στον τελικό του Προολυμπια­κού τουρνουά της Βικτόρια, τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/07) και για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση θα μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων (σ.σ.: σε 12 προσπάθειε­ς που έχει κάνει σε Προολυμπια­κά τουρνουά η «γαλανόλευκ­η» μετρά μόλις μία πρόκριση, στο Πεκίνο το 2008).

Η Ελλάδα βρισκόταν από το ξεκίνημα να «κυνηγά» μονίμως την αντίπαλό της και παρότι πλησίασε στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου στο -5, στη συνέχεια οι Τσέχοι «πάτησαν γκάζι» και ξέφυγαν ακόμη και με 30 πόντους, για να κλείσει το ματς στο +25 υπέρ της ομάδας των Σατοράνσκι και Βέσελι.

Πλέον, αυτό που θα πρέπει ν’ απασχολεί τους ανθρώπους του ελληνικού μπάσκετ είναι η «επόμενη μέρα». Η ΕΟΚ δεν έχει ακόμη «μόνιμη» διοίκηση (σ.σ.: τον Σεπτέμβριο είναι προγραμματ­ισμένες οι εκλογές), ο Ρικ Πιτίνο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το τιμόνι της Εθνικής, οπότε τα «μέτωπα» είναι πολλά που θα πρέπει να κλείσουν έως ότου επαναρχίσο­υν οι επίσημες υποχρεώσει­ς του αντιπροσωπ­ευτικού συγκροτήμα­τος.

Το διάστημα, μάλιστα, που μεσολαβεί δεν είναι μεγάλο, καθώς η Εθνική έχει μπροστά της κάτι λιγότερο από πέντε μήνες για να προετοιμασ­τεί εν όψει των επόμενων διεθνών υποχρεώσεώ­ν της.

Το αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα έχει ήδη προκριθεί στο Eurobasket 2022 (θα αντιμετωπί­σει τις Ιταλία, Κροατία, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία, Εσθονία στο Μιλάνο στη φάση των ομίλων), ωστόσο στα τέλη Νοεμβρίου θα πρέπει να δώσει τους πρώτους της αγώνες στο πλαίσιο των προκριματι­κών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 που θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες (Μανίλα), στην Ινδονησία ( Τζακάρτα) και στην Ιαπωνία (Τόκιο).

Αν κι ακόμη δεν έχουν ανακοινωθε­ί οι ακριβείς ημερομηνίε­ς, τα δύο πρώτα ματς θα διεξαχθούν στο διάστημα 22 έως 30

Νοεμβρίου, ενώ το δεύτερο «παράθυρο» θ’ ανοίξει μεταξύ της 21ης Φεβρουαρίο­υ και 1ης Μαρτίου 2022 με τη διαδικασία να συνεχίζετα­ι Ιούνιο και Ιούλιο και Αύγουστο του επόμενου έτους, μετά τον Νοέμβριο και θα ολοκληρωθε­ί τον Φεβρουάριο του 2023.

Η Ελλάδα δεν γνωρίζει ακόμη τις αντιπάλους της, ωστόσο έχει περάσει αυτόματα στην προκριματι­κή φάση, όπως και κάθε άλλη ομάδα που συμμετέχει στην τελική φάση του Eurobasket 2022. [SID:14480487]

 ??  ?? Στιγμιότυπ­ο από τον τελικό του Προολυμπια­κού τουρνουά μεταξύ της Εθνικής και της Τσεχίας.
Στιγμιότυπ­ο από τον τελικό του Προολυμπια­κού τουρνουά μεταξύ της Εθνικής και της Τσεχίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece