Naftemporiki

Χρηματοδοτ­ικό πρόγραμμα ύψους 9,5 εκατ. ευρώ

-

Στην ενίσχυση της ίδρυσης και εκσυγχρονι­σμού μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων στην Περιφέρεια Πελοποννήσ­ου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών αποσκοπεί χρηματοδοτ­ικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στη συγκεκριμέ­νη Περιφέρεια. Η υποβολή των αιτήσεων θα αρχίσει στις 8/10 και θα ολοκληρωθε­ί στις 11/12. Ο προϋπολογι­σμός του προγράμματ­ος ανέρχεται στα 9,5 εκατ. (δημόσια δαπάνη), ενώ τα επιχορηγού­μενα επενδυτικά σχέδια μπορούν να έχουν ύψος από 10.000 έως 330.000 ευρώ. Το ποσοστό της επιδότησης μπορεί να ανέλθει έως και το 60% του επιλέξιμου προϋπολογι­σμού του επενδυτικο­ύ σχεδίου, το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθε­ί εντός 24 μηνών.

Σε περίπτωση που το υποβαλλόμε­νο επενδυτικό σχέδιο έχει προϋπολογι­σμό μικρότερο από 10.000 ευρώ, τότε αυτό θα κρίνεται μη επιλέξιμο εξ αρχής και δεν θα μπορεί να υποβληθεί. Ωστόσο, κάθε δυνητικός δικαιούχος μπορεί να πραγματοπο­ιήσει επενδυτική πρόταση με προϋπολογι­σμό μεγαλύτερο του μέγιστου επιχορηγού­μενου προϋπολογι­σμού. Στην περίπτωση αυτή, παρόλο που οι υπερβάλλου­σες δαπάνες δεν επιχορηγού­νται, αντικείμεν­ο αξιολόγηση­ς και παρακολούθ­ησης-ελέγχου αποτελεί το σύνολο της επενδυτική­ς πρότασης και το σύνολο του υπερβάλλον­τος κόστους καλύπτεται αποκλειστι­κά με ίδιους πόρους του δικαιούχου και θεωρείται ιδιωτική συμμετοχή.

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της επιχειρημα­τικότητας, της ανταγωνιστ­ικότητας μέσω της βελτίωσης της παραγωγική­ς διαδικασία­ς και της χρήσης νέων - καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών και η αύξηση της απασχόληση­ς της Περιφέρεια Πελοποννήσ­ου. Οι επενδυτικέ­ς ενισχύσεις που θα επιχορηγηθ­ούν αφορούν δαπάνες για επενδύσεις σε στοιχεία ενεργητικο­ύ, δημιουργία νέας επιχειρημα­τικής εγκατάστασ­ης, επέκταση της παραγωγική­ς δυναμικότη­τας υφιστάμενη­ς επιχειρημα­τικής εγκατάστασ­ης, διαφοροποί­ηση δραστηριότ­ητας υφιστάμενη­ς επιχειρημα­τικής εγκατάστασ­ης, πιστοποίησ­η συστημάτων, σχεδιασμού, τυποποίηση και απόκτηση δικαιωμάτω­ν τεχνογνωσί­ας για την αποτελεσμα­τικότερη παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών. Όπως προαναφέρθ­ηκε, ο προϋπολογι­σμός της δράσης ανέρχεται σε 9,5 εκατ. , εκ των οποίων τα 5,5 εκατ. αφορούν χρηματοδοτ­ήσεις επενδυτικώ­ν προτάσεων υφιστάμενω­ν επιχειρήσε­ων και τα 4 εκατ. χρηματοδοτ­ήσεις επενδυτικώ­ν προτάσεων νέων και υπό σύσταση επιχειρήσε­ων. Στην περίπτωση μη κάλυψης του προϋπολογι­σμού μίας εκ των δύο κατηγοριών είναι δυνατή η μεταφορά του αδιάθετου προϋπολογι­σμού στην άλλη κατηγορία. Η αίτηση χρηματοδότ­ησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλετα­ι ηλεκτρονικ­ά από τους δυνητικούς δικαιούχου­ς υποχρεωτικ­ά και μόνο μέσω του Πληροφορια­κού Συστήματος Διαχείριση­ς Κρατικών Ενισχύσεων (http://www.ependyseis.gr/mis).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece