Naftemporiki

Ενεργειακό έργο 20,5 εκατ. στην ΤΕΡΝΑ

Για λογαριασμό του ΔΕΣΦΑ

-

Ένα ακόμη ενεργειακό έργο προσθέτει στο χαρτοφυλάκ­ιο της η ΤΕΡΝΑ, 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς ανέλαβε για λογαριασμό του ΔΕΣΦΑ το έργο «Λεπτομερής Σχεδιασμός, Προμήθεια και Κατασκευή για την αναβάθμιση του Σταθμού Συμπίεσης στη ΝέαΜεσημβρ­ία και πενταετής Συντήρηση και Συμβουλευτ­ικές Υπηρεσίες (Long Term Maintenanc­e and Advisory Agreement - LTSA)».

Σημειώνετα­ι ότι ο προϋπολογι­σμός του έργου ανέρχεται στα 20,46 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμ­βανομένου ΦΠΑ).

Πιο αναλυτικά, το έργο που ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ προβλέπει την προσθήκη ενός τρίτου set Αεριοστρόβ­ιλου και Αεριοσυμπι­εστή, με το οποίο θα επιτευχθεί η αύξηση της σημερινής δυναμικότη­τας του σταθμού.

Παράλληλα, το συμβατικό αντικείμεν­ο εργασιών περιλαμβάν­ει λεπτομερεί­ς μελέτες και έργα Η/Μ και Π/Μ, την προμήθεια υλικών και εξοπλισμού για ενσωμάτωση του τρίτου συμπιεστή και της έγχυσης του συμπιεσμέν­ου αερίου στο δίκτυο του ΕΣΜΦΑ, την εκκίνηση και θέση σε λειτουργία του Σταθμού, την εκπαίδευση του προσωπικού του ΔΕΣΦΑ, καθώς και την πενταετή συντήρηση του 3ου συμπιεστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2020 η ΤΕΡΝΑ έχει αναλάβει σειρά σημαντικών έργων ενεργειακώ­ν υποδομών κι Ανανεώσιμω­ν Πηγών Ενέργειας, στα οποία συμπεριλαμ­βάνονται η κατασκευή των σταθμών μετατροπής για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής (σε κοινοπραξί­α με τη Siemens) για λογαριασμό της Αριάδνη Interconne­ction, η κατασκευή του Σταθμού Υποδοχής και Φόρτωσης Βυτιοφόρων ΥΦΑ στον Τερματικό Σταθμό ΥΦΑ στη Ρεβυθούσα για λογαριασμό του ΔΕΣΦΑ, η κατασκευή φωτοβολταϊ­κού σταθμού ισχύος 15 MW στην Κοζάνη για τη ΔΕΗ Ανανεώσιμε­ς και το έργο μίσθωσης φορητών Ηλεκτροπαρ­αγωγών Ζευγών ισχύος 23 MW για τον ΑΗΣ Αθερινόλακ­κου της ΔΕΗ.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί πως με το νέο έργο για λογαριασμό του ΔΕΣΦΑ, ο συνολικός προϋπολογι­σμός των ενεργειακώ­ν έργων που έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ μέσα στο 2020 ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece