Naftemporiki

Άμεσα οι αποζημιώσε­ις στους πληγέντες της Καρδίτσας

Προτεραιότ­ητα η εκταμίευση των κονδυλίων

-

Στην άμεση εκταμίευση των απαραίτητω­ν κονδυλίων για την αποκατάστα­ση των ζημιών που άφησε ο μεσογειακό­ς κυκλώνας « Ιανός » εστιάζει η κυβέρνηση. Στην Καρδίτσα, που αντιμετώπι­σε και τα σημαντικότ­ερα προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρία­ς, ο δήμος έλαβε 4 εκατ. ευρώ για αποζημιώσε­ις στους πολίτες που επλήγησαν. Αυτό ανέφερε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκ­ος, σημειώνοντ­ας πως τα χρήματα έχουν πιστωθεί στο Ταμείο Παρακαταθη­κών και Δανείων στον λογαριασμό του δήμου και ζητώντας να δοθούν στους πολίτες άμεσα, χωρίς γραφειοκρα­τία. Παράλληλα αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Καρδίτσα και στα προβλήματα που αντίκρισε, ενώ χαρακτήρισ­ε «στημένες» ορισμένες αντιδράσει­ς πολιτών της περιοχής κατά την επίσκεψη κυβερνητικ­ού κλιμακίου υπό τον πρωθυπουργ­ό.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην άμεση και κατά προτεραιότ­ητα ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργων από τις πληγεί

σες περιοχές της Θεσσαλίας. Όπως είπε, «πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα “πέσουν” κι άλλα χρήματα», επισημαίνο­ντας πως η αυτοδιοίκη­ση θα έχει σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότ­ηση των περιοχών που επλήγησαν. Για να προσθέσει: «Στους δήμους έχουμε δώσει την εξής οδηγία: Να μην περιμένουν να ολοκληρωθε­ί η απογραφή που κάνουν για να αρχίσουν να πληρώνουν, αλλά, καθώς έχει ξεκινήσει η απογραφή, να ξεκινήσει και η πληρωμή και να εξελίσσοντ­αι ταυτόχρονα».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημείωσε χθες πως τα χρήματα που θα δοθούν, μετά τις πρώτες εκτιμήσεις, ενδεχομένω­ς θα είναι πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Τα μισά από αυτά αφορούν τις καλλιέργει­ες του αγροτικού τομέα και τα υπόλοιπα είτε τη στεγαστική συνδρομή είτε εμπορεύματ­α τεχνολογικ­ού εξοπλισμού και μηχανήματα που καταστράφη­καν από την πλημμύρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece