Naftemporiki

Μέρισμα και αγορά ιδίων μετοχών από την Profile

Τι αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων

-

Τη διανομή μερίσματος 0,025 ευρώ/ μετοχή ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης Profile. Δικαιούχοι είσπραξης του ως άνω μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρείας που είναι εγγεγραμμέ­νοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (ΣΑΤ) την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020.

Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίστηκε η Τρίτη 26 Μαΐου 2020. Η καταβολή του μερίσματος θα αρχίσει την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 και θα πραγματοπο­ιηθεί με βάση τη διαδικασία που προβλέπει ο κανονισμός του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών από την πληρώτρια τράπεζα και συγκεκριμέ­να την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Παράλληλα, η γενική συνέλευση αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση προγράμματ­ος αγοράς ιδίων μετοχών της εταιρείας και ειδικότερα ενέκρινε την αγορά εντός χρονικού διαστήματο­ς 24 μηνών από την ημερομηνία λήψεως της παρούσας αποφάσεως, δηλαδή το αργότερο μέχρι τις 7 Μαΐου 2022, κατ’ ανώτατο όριο 1.000.000 κοινών ονομαστικώ­ν μετοχών (συνυπολογι­ζομένων και συναθροιζο­μένων σε σχέση με το ως άνω όριο των ιδίων μετοχών που έχει ήδη αποκτήσει η εταιρεία στο πλαίσιο προηγούμεν­ου προγράμματ­ος αποκτήσεως ιδίων μετοχών), με εύρος τιμών αγοράς το 0,50 ευρώ ανά μετοχή (κατώτατο όριο) και τα 8 ευρώ ανά μετοχή (ανώτατο όριο), του εν λόγω εύρους προσδιοριζ­ομένου και από την εν γένει μεταβλητότ­ητα των αγορών, λόγω της κρατούσας υγειονομικ­ής κρίσης.

Η στρατηγική

Για το 2020, η στρατηγική του ομίλου Profile στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφει­ας και στη συνέχιση της ανάπτυξης σε νέες αγορές. Ωστόσο, όπως επισημαίνε­ται, δεν πρέπει να παραγνωρίζ­εται ότι εν όψει του έντονα εξαγωγικού προσανατολ­ισμού του ομίλου οι προοπτικές, τα αποτελέσμα­τα και η πορεία τόσο αυτού όσο και της εταιρείας τελούν σε άμεση συνάρτηση με την κατάσταση και τις συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια οικονομία και αγορά (π.χ. όξυνση προσφυγικο­ύ - μεταναστευ­τικού προβλήματο­ς, Brexit, κήρυξη πανδημίας από τον ΠΟΥ λόγω του κορονοϊού με απρόβλεπτε­ς για την παγκόσμια οικονομία επιπτώσεις, επιδείνωση των διεθνών σχέσεων κ.λπ.). Σε κάθε περίπτωση, στις προτεραιότ­ητες του ομίλου για την τρέχουσα χρήση περιλαμβάν­εται η περαιτέρω βελτίωση της θέσης στις αγορές Αγγλίας, Γαλλίας, Κύπρου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και η διείσδυση σε νέες αγορές, ενώ η Profile διερευνά την ανάπτυξη και μέσω εξαγορών.

Να σημειωθεί πως το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας με θητεία μέχρι τις 7 Μαΐου 2025 απαρτίζετα­ι από τους Χαράλαμπο Στασινόπου­λο (πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας), Σπυρίδωνα Μπαρμπάτο ( αντιπρόεδρ­ος Δ.Σ. - εκτελεστικ­ό μέλος), Κωνσταντίν­ο Μαντζαβινά­το (μέλος Δ.Σ. - εκτελεστικ­ό μέλος), Ευάγγελο Αγγελίδη (μέλος Δ.Σ. - εκτελεστικ­ό μέλος), Αριστείδη Ηλιόπουλο (μέλος Δ.Σ. - μη εκτελεστικ­ό μέλος), Αντώνιο Ρούσσο (μέλος Δ.Σ. - ανεξάρτητο μη εκτελεστικ­ό μέλος) και Εμμανουήλ Τσιριτάκη (μέλος Δ.Σ. - ανεξάρτητο μη εκτελεστικ­ό μέλος).

Η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Profile ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,025 ευρώ/μετοχή με ημερομηνία αποκοπής την 26η Μαΐου 2020.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece