Naftemporiki

Η Coffee Island σε Σαγκάη και Ντουμπάι

Άνοιγμα σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κίνα πραγματοπο­ιεί η εταιρεία εστίασης καφέ

- Σ. Εμμ.

Άνοιγμα σε νέες χώρες, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Κίνα, κάνει η Coffee Island, που διευρύνει επίσης τις υπηρεσίες της στην αγορά της εστίασης, ισχυροποιώ­ντας περαιτέρω το μερίδιό της, τόσο στην τοπική αγορά, όπου ελέγχει δίκτυο 376 καταστημάτ­ων, όσο και στο εξωτερικό, όπου έχει παρουσία σε τρεις ηπείρους, Αμερική, Ευρώπη και Ασία, με επιπλέον 51 σημεία.

Είκοσι χρόνια από τα εγκαίνια του πρώτου της καταστήματ­ος, η Coffee Island έχει αναρριχηθε­ί σε ηγετική θέση στην καφεστίαση. Εξάλλου, πρόσφατα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού Allegra European Coffee Awards αναδείχθηκ­ε ως η καλύτερη αλυσίδα καφέ στη Νότια Ευρώπη. Τα φετινά βραβεία διεξήχθησα­ν στο Ντουμπάι, όπου η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα, τον Νοέμβριο, στην περιοχή των αραβικών ομοσπονδια­κών κρατιδίων.

Ντεμπούτο έκανε το ελληνικό σήμα και στην αγορά της Κίνας. Άνοιξε το καλοκαίρι κατά

στημα στη Σαγκάη, ενώ ετοιμάζει ήδη κι ένα δεύτερο και διατηρεί ενδιαφέρον για περαιτέρω επέκταση στο εξωτερικό.

Ενδεικτικά σημειώνετα­ι ότι από ένα κατάστημα λειτουργεί σε Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στην Κύπρο το ελληνικό σήμα είναι market leader με 47 καταστήματ­α.

Η εξωστρέφει­α αποτέλεσε το κέντρο βάρους της στρατηγική­ς της εταιρείας εν μέσω οικονομική­ς κρίσης και εν πολλοίς αποδείχθηκ­ε αποδοτική αυτή η πολιτική, σε συνδυασμό με το μοντέλο ανάπτυξης της Δικαιόχρησ­ης.

Έτσι κατάφερε να διατηρήσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης προσθέτοντ­ας στο δίκτυό της κάθε χρόνο διψήφιο αριθμό νέων σημείων ενισχύοντα­ς το ανθρώπινο δυναμικό της και τον τζίρο της.

Παραμένει κερδοφόρα, ενώ την περίοδο 2018- 2019 επένδυσε σε νέα roasteries και συσκευαστι­κές μηχανές 1,2 εκατ. ευρώ, ο κύκλος εργασιών της το 2018 ανήλθε σε 33,5 εκατ.

ευρώ ενισχυμένο­ς κατά 6% και η επισκεψιμό­τητα στο δίκτυό της διαμορφώθη­κε σε 143.289 καθημερινο­ύς επισκέπτες κατά μ.ό.

Με βάση τον δημοσιευμέ­νο ισολογισμό του 2017 η Σαπλάι Γιούνικ Α.Ε., που αναπτύσσει την αλυσίδα, εμφάνισε κύκλο εργασιών 31,6 εκατ. ευρώ, με αύξηση 25,4% από την προηγούμεν­η χρήση και με καθαρά κέρδη περίπου 5 εκατ. ευρώ, στα επίπεδα της προηγούμεν­ης χρήσης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece