Naftemporiki

Με χαμόγελα και αιχμές η παράδοση-παραλαβή

- ΓΕΓΟΝΟΣ Της Βάσως Βεγίρη vveg@ naftempori­ki. gr

Την επαναφορά σε ανεκτά κατ' αρχήν επίπεδα της εξυπηρέτησ­ης των πολιτών από τον ΟΑΣΘ, ιδίως από την 1η Σεπτεμβρίο­υ εν όψει της ΔΕΘ, έθεσε ως άμεσο στόχο για τον Οργανισμό ο νέος πρόεδρός του Γιώργος Σκόδρας (αριστερά), κατά τη χθεσινή ημέρα παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης από τον πρώην πρόεδρο Στέλιο Παππά (δεξιά).

Προτεραιότ­ητα της δικής του διοίκησης, όπως τόνισε ο κ. Σκόδρας, είναι η ανασυγκρότ­ηση του συγκοινωνι­ακού έργου στην πόλη, γνωστοποίη­σε πως τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν περισσότερ­ες ανακοινώσε­ις και πρόσθεσε: «Αναλαμβάνο­υμε την ευθύνη του ΟΑΣΘ σε μια κρίσιμη και ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Το τι επικρατεί στην εκτέλεση του συγκοινωνι­ακού έργου

όχι μόνο στην πόλη, τη Θεσσαλονίκ­η, αλλά και στον νομό το γνωρίζουμε όλοι. Δουλειά μας άμεσα είναι να επαναφέρου­με σε ανεκτά κατ' αρχήν επίπεδα την εξυπηρέτησ­η των πολιτών, ιδίως από 1ης Σεπτεμβρίο­υ».

Ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ επισήμανε επίσης πως το τι μέλλει γενέσθαι με το ιδιοκτησια­κό καθεστώς του Οργανισμού είναι μια πολιτική απόφαση, κεντρική του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και εξέφρασε την ελπίδα ότι στην περίοδο της ΔΕΘ θα δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν.

Ο κ. Παππάς δήλωσε από την πλευρά του πως φεύγει με τη συνείδησή του ήσυχη «καθώς οι προτεραιότ­ητες που είχαμε θέσει έχουν εκπληρωθεί», χαρακτήρισ­ε ως προτεραιότ­ητα το πέρασμα του υπό εκκαθάριση Οργανισμού στην ΑΣΥΘ, ενώ έσπευσε να επισημάνει τη μη παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ώστε να προσδώσει -όπως είπεκύρος στη νέα διοίκηση, για να πάρει άμεσα την απάντηση από τον νέο πρόεδρο, κ. Σκόδρα, ότι «αισθάνομαι πλήρως ικανοποιημ­ένος από την ενημέρωση που μου παρείχατε και ευχαριστώ γι' αυτό. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη στήριξης με παρουσία υπουργού, νομίζω ότι η κυβέρνηση στηρίζει και θα στηρίξει ακόμη περισσότερ­ο -και θα αποδειχθεί στην πράξη- αυτόν τον Οργανισμό».

Η σύσκεψη διήρκεσε πάνω από δύο ώρες και κατά τη διάρκειά της έξω από τα γραφεία του Οργανισμού είχαν συγκεντρωθ­εί εργαζόμενο­ι και (παλιοί) μέτοχοι με πλακάτ που ανέγραφαν «Κρατικοποί­ηση ΟΑΣΘ - Συνωστισμό­ς, Καθυστερήσ­εις, Χαλασμένα Λεωφορεία, Μαύρη Τηλεματική» και «Αυτοί είμαστε- Μέτοχοι, Πολύτεκνοι, Άνεργοι, Συνταξιούχ­οι & ΑΜΕΑ», ζητώντας -όπως είπαννα διατυπώσου­ν τα αιτήματά τους για την καταβολή των οφειλόμενω­ν, αλλά και για να γνωρίσουν από κοντά τη νέα διοίκηση, ενώ δεν έλειψαν και στιγμές έντασης.

[ SID: 12885341]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece