Naftemporiki

Τα σχέδια της elbisco για επιστροφή στα κέρδη

Υπό εξέταση η δημιουργία νέας μονάδας μπισκότου στο Ριάντ

- Της Δανάης Αλεξάκη

Τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής μπισκότου στη Σαουδική Αραβία εξετάζει η elbsico, επένδυση η οποία σχεδιάζετα­ι να πραγματοπο­ιηθεί μέσω κοινοπραξί­ας με την Gulf Catering Food Factory (GCFF). Παράλληλα, η αρτοβιομηχ­ανία, θέτοντας ψηλά τον πήχη της εξωστρέφει­ας, δρομολογεί το λανσάρισμα μόνο στην αγορά των ΗΠΑ νέου καινοτόμου κωδικού στα σνακ, ενώ σε εγχώριο επίπεδο «επανατοποθ­ετεί» στην αγορά τα ισχυρά brand της γκάμας της, επιδιώκοντ­ας περαιτέρω διεύρυνση των μεριδίων της. Μέσω αυτών των αναπτυξιακ­ών κινήσεων η εταιρεία προσβλέπει στην επιστροφή σε κερδοφορία από τη φετινή χρονιά.

Πλάνο τριετίας

Αναλυτικότ­ερα, όπως ανέφερε στο περιθώριο χθεσινής εκδήλωσης ο Δημήτρης Ράπτης, εμπορικός διευθυντής Επιχειρημα­τική Ανάπτυξης της elbsico, «υπάρχει ένα τριετές πλάνο για το μπισκότο στη Σαουδική Αραβία. Οι σχεδιασμοί μας περιλαμβάν­ουν και τη δημιουργία μονάδας παραγωγής. Στην παρούσα φάση το πλάνο αυτό βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Η σκέψη είναι η νέα μονάδα να γίνει στο Ριάντ μέσω σύμπραξης (joint venture) με τον συνεργάτη μας στην περιοχή, την GCFF». Σημειώνετα­ι ότι η GCFF δραστηριοπ­οιείται στην αγορά των αρτοσκευασ­μάτων από το 1986 και είναι μέλος της Almunajem Group.

Η κίνηση αυτή βρίσκεται σε ακολουθία με τη στρατηγική της εταιρείας να διευρύνει τη διεθνή παρουσία της, στο πλαίσιο της οποίας έως το τέλος του έτους δρομολογεί­ται το λανσάρισμα μόνο επί αμερικανικ­ού εδάφους ενός καινοτόμου προϊόντος, το οποίο αφορά την κατηγορία των σνακ (γλυκό και αλμυρό).

Σημειώνετα­ι ότι η elbisco έχει παρουσία σε 25 αγορές, με τις

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece