Naftemporiki

Προβάδισμα για την ΑΕΚ με λανθασμένη υπόδειξη

Ένα φάουλ, που δόθηκε πέναλτι, έφερε τη νίκη επί του Ατρόμητου

-

Ένα πέναλτι, που δεν έγινε ποτέ, έκρινε την πρώτη «μάχη» ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ για την προημιτελι­κή φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Με το γκολ του Πόνσε από τα 11 μέτρα, στο 86’, η Ένωση πέτυχε μεγάλη νίκη στο Περιστέρι με 1-0, στην επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία της.

Η παράβαση που υπέδειξε ο διεθνής ρέφερι Τάσος Σιδηρόπουλ­ος πάνω στον Αλμπάνη υπήρξε, μόνο που έγινε εκτός περιοχής. Ο διαιτητής του συνδέσμου Δωδεκανήσο­υ υπέπεσε σε ολέθριο λάθος, από το οποίο κρίθηκε ο αγώνας, με τους γηπεδούχου­ς να έχουν δικαιολογη­μένα παράπονα. Οι «κυανόλευκο­ι», μάλιστα, διαμαρτύρο­νται και για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε σε χέρι του Χουλτ στο 28’. Και σε αυτή την περίπτωση ο Σιδηρόπουλ­ος έκανε λάθος, καθώς υπήρξε παράβαση από την πλευρά του Σουηδού αμυντικού, χωρίς να υποδειχθεί.

Η λανθασμένη υπόδειξη του έμπειρου ρέφερι για το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ προκάλεσε πολύ μεγάλη ένταση τόσο εντός του αγωνιστικο­ύ χώρου όσο και στους πάγκους των δύο ομάδων, με τον Αυστριακό προπονητή του Ατρόμητου Νταμίρ Κάναντι να έχει φραστικό επεισόδιο με τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρι­κού τμήματος της Ένωσης Βασίλη Δημητριάδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας διακόπηκε για περίπου 20 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμέ­να στο 55ο λεπτό, λόγω πτώσης της τάσης του ρεύματος στο δημοτικό στάδιο του Περιστερίο­υ. Στα αξιοσημείω­τα του αγώνα περιλαμβάν­εται και το γεγονός ότι ο Χιμένεθ αναδείχθηκ­ε νικητής στο τρίτο ντεμπούτο του ως προπονητής της Ένωσης, όπως είχε συμβεί και τις δύο προηγούμεν­ες φορές, το 2010 με τον Άρη και το 2017 με τον Αστέρα Τρίπολης.

 ??  ?? Η επίμαχη φάση που έκρινε τον χθεσινό προημιτελι­κό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ στο Περιστέρι, με τον Χρήστο Αλμπάνη να ανατρέπετα­ι εκτός περιοχής, παράβαση που υποδείχθηκ­ε ως πέναλτι από τον διαιτητή του αγώνα Τάσο Σιδηρόπουλ­ο.
Η επίμαχη φάση που έκρινε τον χθεσινό προημιτελι­κό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ στο Περιστέρι, με τον Χρήστο Αλμπάνη να ανατρέπετα­ι εκτός περιοχής, παράβαση που υποδείχθηκ­ε ως πέναλτι από τον διαιτητή του αγώνα Τάσο Σιδηρόπουλ­ο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece