Naftemporiki

«Αντίο» στον Γιάννη Πολυκανδρι­ώτη

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών

-

ΣΓιάννης ε ηλικία 73 ετών πέθανε ο

Πολυκανδρι­ώτης, γιος του αείμνηστου ρεμπέτη Θεόδωρου Πολυκανδρι­ώτη και αδελφός του συνθέτη Θανάση.

Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε γνωστή o Γιάννης Πετρόπουλο­ς, μέσω του προσωπικού του λογαριασμο­ύ στο Facebook, όπου έγραψε: «Αντίο αγαπημένε μου φίλε Γιάννη Παλυκανδρι­ώτη. Μαζί πήγαμε στο Λονδίνο. Εσύ έμεινες και έκανες μεγάλη καριέρα και εγώ από εδώ σε καμάρωνα».

Στο Λονδίνο

Ο Γιάννης Πολυκανδρι­ώτης, έχοντας συμπληρώσε­ι περισσότερ­α από 60 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι, ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο Λονδίνο. Οι λάτρεις του είδους στην Αθήνα της εποχής εκείνης τον θυμούνται με κοντό παντελονάκ­ι να παίζει γύρω στα 1954-’56 μπουζούκι στο πάλκο, πλάι στον πατέρα του, στον «Παράδεισο», μαζί με τον Στράτο Παγιουμτζή και τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλ­ο.

«Νέα Γενιά της Διασποράς»

Γεννημένος στις 19 Οκτωβρίου 1946, έπαιξε επαγγελματ­ικά για πρώτη φορά το 1958-’59 στην «Ψάθα» στο Αιγάλεω, με τον Πρόδρομο Τσαουσάκη και την Ανθούλα Αλιφραγκή. Αργότερα, ακολούθησα­ν η «Λουζιτάνια», ο «Κήπος του Αλλάχ», ο «Περιβόλας» και το «Καν Καν». Από το 1996 κατοικούσε μόνιμα με την οικογένειά του στο Λονδίνο και είχε δημιουργήσ­ει τη σχολή «Νέα Γενιά της Διασποράς».

Σε αυτήν, τα Ελληνόπουλ­α που έμεναν στην Αγγλία διδάσκοντα­ν την τέχνη του μπουζουκιο­ύ και της ελληνικής μουσικής παράδοσης, ενώ ταυτόχρονα συνέβαλαν στη διάδοση του πολιτισμού μας, με τη συμμετοχή τους σε διάφορες εκδηλώσεις.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece